Kartupeļu vafeles
1 attēls • 5. nov 2022 20:53
Kartupeļu vafeles
Divam taisnstūra biezajām vafelēm nepieciešams:
250 g nomizotu un sarīvētu kartupeļu (var ņemt arī batātes (saldos kartupeļus), būs vafelēm cita nots), 50 g cietā siera, 1 ēdamkarotes kviešu milti, šķipsniņa sāls, malti melnie pipari. Gī sviests pannas ieziešanai pirms cepšanas (var arī parasto svietu vai citas taukvielas).
Pagatavošana:
Sarīvē kartupeļus un noskalo to...VairākKartupeļu vafeles
Divam taisnstūra biezajām vafelēm nepieciešams:
250 g nomizotu un sarīvētu kartupeļu (var ņemt arī batātes (saldos kartupeļus), būs vafelēm cita nots), 50 g cietā siera, 1 ēdamkarotes kviešu milti, šķipsniņa sāls, malti melnie pipari. Gī sviests pannas ieziešanai pirms cepšanas (var arī parasto svietu vai citas taukvielas).
Pagatavošana:
Sarīvē kartupeļus un noskalo tos zem tekoša ūdens, tad tos izliek uz tīra virtuves dvielīša un kārtīgi nosusina. Kartupeļus sajauc ar smalki sarīvētu sieru, pievieno sāli, piparus un miltus. Uzkarsētu vafeļpannu ieziež ar sviestu (taukvielām) un pabiezā kārtā izlīdzina pagatavoto masu un cep 7-10 minūtes. Nevajadzētu izvēlēties viskarstāko cepšanas režīmu. Pirmās 5 minūtes vēlams pannu nevirināt, jo tad vafeles var sanākt jūkošas, taču, kad to ārpuse apbrūnēs, droši var pannu vērt vaļā un paskatīties, cik ilgi vēl jāgatavo (katrai pannai laiki var atšķirties).
Vafeļu pannas cepšanai uz ugunskura: https://averto.lv/lv/katli-un-pannas/cep…
-