Liellopa burgers
1 attēls • 8. jan 2019 09:56
Liellopa burgers
Sastāvdaļas 4 personām:
1 kg liellopa mīkstuma, 4 lielas burgermaizītes, 4 šķēles labi kūstoša siera, 1 sarkanais sīpols, sauja salātu, 2 tomāti, marinēti gurķīši, tomātu mērce vai kečups, vieglas (Krievu nederēs) sinepes vai majonēze, sāls, pipari pēc garšas, eļļa apcepšanai; sīpolu marinādei – ābolu vai baltvīna etiķis, šķipsna sāls un 1 tējk. cukura
1. Liellopa mīkstum...VairākLiellopa burgers
Sastāvdaļas 4 personām:
1 kg liellopa mīkstuma, 4 lielas burgermaizītes, 4 šķēles labi kūstoša siera, 1 sarkanais sīpols, sauja salātu, 2 tomāti, marinēti gurķīši, tomātu mērce vai kečups, vieglas (Krievu nederēs) sinepes vai majonēze, sāls, pipari pēc garšas, eļļa apcepšanai; sīpolu marinādei – ābolu vai baltvīna etiķis, šķipsna sāls un 1 tējk. cukura
1. Liellopa mīkstumu sagriež gabaliņos un ar nazi sakapā, cik smalki vien iespējams. Gaļu var samalt arī gaļas mašīnā, taču kapātai gaļai būs pareizāka burgera konsistence.
2. Gaļai pievieno sāli, piparus, izmīca. Sadala četrās daļās, un no katras daļas ar rokām vispirms izveido viendabīgu bumbu, ko saplacina biezā kotletē – tā iznāks diezgan liela, bet cepoties sarausies. Kotleti nedrīkst saplacināt pavisam plānu, tad burgers nebūs sulīgs.
3. Sagatavo pārējās sastāvdaļas. Sīpolus sagriež plānās ripās un iemarinē etiķī, kuram pievieno šķipsnu sāls un cukuru. Etiķi vajag tik daudz, lai tas pārklātu sīpolus.
4. Tomātus sagriež ripās, gurķīšus vai nu gareniski uz pusēm, vai arī ripās. Burgermaizītes pārgriež uz pusēm.
5. Burgeri jāpasniedz uzreiz karsti, tāpēc, lai visus pasniegtu daudzmaz vienlaicīgi, ņem četras pannas (katram ēdājām un plīts riņķim savu, uzkarsē tajās eļļu un liek cepties gaļas kotletes. Pannai uzliek vāku un no katras puses cep apmēram četras minūtes. Tad burgeriem pārliek siera šķēles un vēl dažas minūtes (2–3) pacep, kamēr siers izkūst.
6. Paralēli tosterā apgrauzdē burgermaizītes.
7. Kārto burgerus – katrā maizītē ieklāj salātlapas, iesmērē sinepes, tomātu mērci vai kečupu, liek apcepto kotleti, tomāta ripu, sīpolus, marinētos gurķīšus un vēlreiz nedaudz sinepju un tomātu mērces. Uzliek otru pusi maizītes.
Avots: Diena
-