Dilles kulinārijā, medicīnā utt ...
1 attēls • 8. jūl 2014 10:27
Ēdienu pagatavošanai parasti izmanto termiski neapstrādātas dilles, jo tās ir bagātas vitamīniem. Lai dillēs esošie karotinoīdi (taukos šķīstošās vielas) uzsūktos organismā, dilles vajadzētu gatavot ar taukvielām – sviestu, saldo krējumu, eļļu).
Dillēm piemīt izteikta, spēcīga smarža un garša, kas ļauj šo augu plaši izmantot dažādos kulinārijas izstrādājumos kā garšvielu un lielisku piedevu maltī...VairākĒdienu pagatavošanai parasti izmanto termiski neapstrādātas dilles, jo tās ir bagātas vitamīniem. Lai dillēs esošie karotinoīdi (taukos šķīstošās vielas) uzsūktos organismā, dilles vajadzētu gatavot ar taukvielām – sviestu, saldo krējumu, eļļu).
Dillēm piemīt izteikta, spēcīga smarža un garša, kas ļauj šo augu plaši izmantot dažādos kulinārijas izstrādājumos kā garšvielu un lielisku piedevu maltītei, kā arī dārzeņu konservēšanā.
Īpaši labi ir pievienot maltītei ...
Lasiet vairāk: http://averto.lv/lv/ekspertu-padomi-vied…