Ābolu - ķirbju ievārījums ar ingveru
1 attēls • 12. sep 2013 19:09
Ņem vienu daļu ķirbi, divas daļas saldskābus, aromātiskus ābolus (visgaršīgāk sanāk ar Antonovkas šķirnes āboliem).
Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež mazos gabaliņos un liek vārīties nelielā ūdens daudzumā. Pa to laiku nomazgā ābolus, izgriež serdes un sagriež nelielos gabaliņos (ar visu mizu, jo visu izlaidīs caur sietu).
Sagrieztos ābolus pievieno pie ķirbjiem, kas jau vārās. Visu uz maz...VairākŅem vienu daļu ķirbi, divas daļas saldskābus, aromātiskus ābolus (visgaršīgāk sanāk ar Antonovkas šķirnes āboliem).
Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež mazos gabaliņos un liek vārīties nelielā ūdens daudzumā. Pa to laiku nomazgā ābolus, izgriež serdes un sagriež nelielos gabaliņos (ar visu mizu, jo visu izlaidīs caur sietu).
Sagrieztos ābolus pievieno pie ķirbjiem, kas jau vārās. Visu uz mazas uguns zem vāka sautē.
Uz rīves sarīvē svaigu ingvera sakni (uz 1 l ievārījuma 1cm gara ingvera sakne) un liek klāt katlā. No viena citrona norīvē miziņu un izspiež 4 ēd/karotes citrona sulu. Ķirbis, kam pievienoti āboli, ingvera sakne, citrona miziņa un sula vārās uz mazas uguns, ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdeni, lai nepiedeg. Kad viss jau sāk šķīst ārā, izlaižam katla saturu caur sietiņu, lai atbrīvotos no ābolu mizas un lai ievārījums būtu viendabīgs.
Pēc tam liek atpakaļ katlā un uzvāra. Pievieno apmēram 7-10 ēd.k cukura (pēc garšas un atkarībā, cik skābi āboli bijuši).
Lai labi garšo!
Jūsu AVERTO - http://www.averto.lv - teltis, nojumes, siltumnīcas
-