Speltas kviešu grūbas - lieliskas salātos!
4 attēli • 18. okt 2018 20:24
Sens latviešu sakāmvārds vēstot, ja daudz grūbas ar saldo krējumu ēdot, varot par roni pārvērsties! Tādēļ šodien mūsu Speltas kviešu grūbas - ` nu cīši liesā paskatā`!!!
Variants A - Salāti.
Ātri novāram grūbas (ap 20 min) un liekam atdzist. Tikām aizejam līdz siltumnīcai un saplūcam pēdējos šī gada spinātēnus un ķirštomātiņus. Šīs trīs lieliskās lietas sakopojam un apslakām ar mērcīti sajauktu...VairākSens latviešu sakāmvārds vēstot, ja daudz grūbas ar saldo krējumu ēdot, varot par roni pārvērsties! Tādēļ šodien mūsu Speltas kviešu grūbas - ` nu cīši liesā paskatā`!!!
Variants A - Salāti.
Ātri novāram grūbas (ap 20 min) un liekam atdzist. Tikām aizejam līdz siltumnīcai un saplūcam pēdējos šī gada spinātēnus un ķirštomātiņus. Šīs trīs lieliskās lietas sakopojam un apslakām ar mērcīti sajauktu no Balzamiko etiķa, sāls, medus un eļļas.
Variants B - Liesais aizdars.
Šmalki sagriežam burkānus un pavisam nedaudz apcepam sviestiņā kopā ar sīpoliem un papriku - lai tie drusciņ vēl stingri. Droši varētu piešaut arī ķirbi vai puķkāpostus, bet nebij pa rokai. To visu sajaucam kopā ar vārītām Speltas kviešu grūbām un varam apslacīt ar citronu sulas-eļļas-cukura-sāls-piparu mērcīti. Saucam par aizdaru, jo ēdīsim kopā ar cūkas cepeti - tā laukos pieņemts.
Seko mūsu lapai http://www.zutini.lv un uzzini, kā izaudzēt, kur nopirkt un kā vislabāk apēst!
#EatLocal #Spelta #Zutini