13. mar 2015 10:52 · Aptuvenais lasīšanas ilgums - 2 min

Sautējums marokāņu gaumē

400 g konservētu turku zirņu

700 g liellopa gaļas mīkstuma

3 ēdamkarotes olīveļļas

1 burkāns

1 sīpols

2/3 tējkarotes paprikas pulvera

1/2 tējkarotes malta kanēļa

1 tējkarote maltu Romas ķimeņu (kumina)

3 glāzes liellopu buljona

1/2 glāzes dzelteno rozīņu

1/2 glāzes melno olīvu bez kauliņiem

1/2 glāzes sagrieztu pētersīļu vai koriandra zaļumu

sāls un svaigi malti melnie pipari


Gaļu atbrīvo no plēvēm un sagriež nelielos gabaliņos. Apcep sakarsētā eļļā lielā karstumā, kamēr gaļas gabaliņi kļuvuši gaiši brūni (ieteicams apcept pa daļām, lai gaļa vienmērīgi apbrūnē), noliek malā.

Burkānus sagriež kubiņos, sīpolus un ķiplokus smalki sagriež, visus dārzeņus liek pannā, kur ieliets nedaudz eļļas, un cep 5 minūtes, pieber kanēli, kuminu un paprikas pulveri, turpina cept vēl 3 minūtes, pielej buljonu un uzvāra.

Karstumizturīgā traukā ar vāku sajauc apcepto gaļu, turku zirņus, rozīnes un olīvas, pievieno apceptos burkānus, sīpolus un ķiplokus. Traukam uzliek vāku un liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā uz 2,5 stundām, ik pa laikam apmaisot.

Kad sautējums gatavs, tajā iemaisa sagrieztos koriandra vai pētersīļu zaļumus un pasniedz. Labi garšo ar kuskusu vai maizi.

Komentāri

Profila īpašnieks liedzis iespēju pievienot šeit komentārus.