Sakņu zupa ar Austrumu akcentu
1 attēls • 21. feb 2021 18:45
SAKŅU ZUPA AR AUSTRUMU AKCENTU
Kaut man ir savas veselības problēmas, tomēr nu jau 34 gadus esmu veģetārietis (nejaukt ar vegānu). Mani netraucē neviens, kas ēd gaļu, un mani netraucē arī vegāni. Visvisādās kaismīgās diskusijās par šo tēmu nepiedalos, jo neredzu tam nekādu jēgu. Ar tām cilvēki tikai lieki iztērē savu enerģiju un sanaidojas. Tāpēc labāk nevajag! 😀🙏
Bet tā kā ir Gavēņa laiks, tad va...VairākSAKŅU ZUPA AR AUSTRUMU AKCENTU
Kaut man ir savas veselības problēmas, tomēr nu jau 34 gadus esmu veģetārietis (nejaukt ar vegānu). Mani netraucē neviens, kas ēd gaļu, un mani netraucē arī vegāni. Visvisādās kaismīgās diskusijās par šo tēmu nepiedalos, jo neredzu tam nekādu jēgu. Ar tām cilvēki tikai lieki iztērē savu enerģiju un sanaidojas. Tāpēc labāk nevajag! 😀🙏
Bet tā kā ir Gavēņa laiks, tad varbūt noder kādam viena no manām visvienkāršākajām receptēm. Un tā lai šoreiz ir sakņu zupa ar austrumu akcentu. Es šo zupu nesauktu nekādā gadījumā par indiešu, jo hinduismāa arjuvēdas uzturā izslēdz ķiplokus un sīpolus. Piemēra pēc, krišnaītu ēdienkartē jūs tos neatradīsiet. Un tam ir ļoti dažādi iemesli- gan dietoloģiski, gan garīgi. Bet es tos tomēr vēl lietoju savā uzturā.
Sastāvdaļas:
svaigs kāposts, kartupeļi, burkāni, vidēji liels kālis, sīpoli, ķiploki, zaļumi, daži mazie tomātiņi.
Lielākā daļa no visa nosauktā ir pašaudzēts un no mana pagraba, izņemot (šajos mēnešos) tomātus, zaļumus un, protams, kurkumu.
Pagatavošana:
Kāpostu sagriež un vāra, sasmalcina arī visu citu un pievieno vēlāk attiecīgā secībā- kālis, burkāns, kartupelis. Sīpoli kopā ar ķiplokiem tiek apcepti svietā un pievienoti vēlāk. Un visbeidzot- kurkuma pēc katra izjūtas, kas šoreiz ir vienīgais austrumu akcents, bet pietiekams. Jau pasniedzot var pievienot pāris mazos tomātiņus un zaļumus, krejumu utt. Zupas biezība- pēc katra games. Droši vien, ka var arī blenderēt, tad būs biezzupa. Kurkuma iekrāsos ēdienu dzeltenā krāsā.
Pie ēdiena sen jau nekad nelieku sāli. Sāls pārbagātīgi ir maizē, sierā un daudzos produktos, kurus pērkam. Sāli savās mājās lietoju tikai tehniskām vajadzībām. Sāli uzturā aizvietoju ar visvisādām garšvielām, lai ēdiens niansētāks un sātīgāks. Piemēram, ar nedaudz visdažādākajiem pipariem, kurkumu, ingveru un daudzām citām.
Labu apetīti! 🙃🙏 /VK/
P.S. Un vēl atceries, ka pie manis iespējams nopirkt manis audzētus ķīmiski nemiglotus kartupeļus!
#foodphoto #ēdienafoto #gavēnis #veģetārisms #veģetārs #recepte #virtuve #uzturs #saknes #sakņuzupa #kartupeļi #pārdodukartupeļus
-