Jūsu veselības formula sadarbībā ar Figūras Draugiem organizēja recepšu konkursu, kura galvenie nosacījumi bija greipfrūts un figūrai draudzīgs ēdiens. Balsojiet par sev tīkamāko recepti! Šī recepte saņēma speciālbalvu!
Aļaskas Greipfrūts - 4 porcijas
Sastāvdaļas:
2 greipfrūti (ap 300 g augļa mīkstums)
Cukurs 8 tējkarotes
3 olu baltumi
Saldējums (135kcal uz 100g) - 160 g
Cukura vietā var likt Stevia saldinātāju un saldējumu var izvēlēties "liesāku", tas padarīs saldo ēdienu vēl figūrai draudzīgāku.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem. SagriEž katru no greipfrūtiem horizontāli uz pusēm, iegūstot 4 pusītes.
Atdala augļa mīkstumu no "kabatiņām" un ievieto atsevišķā traukā. To var darīt ar speciālu šim nolūkam paredzētu rīku, taču var izdarīt arī ar parastu karotīti. Tukšās "kabatiņas" izplēš no miziņas un izmet, tā lai veidojas tāds kā trauciņš no greipfrūta mizas. Greipfrūta augļa masu samaisa ar 4 tējkarotēm cukura un kārto atpakaļ mizu trauciņos.Atsevišķā traukā liek 3 olu baltumus un puto ar mikseri lēnākā no ātrumiem. Kad masa mazliet uzputojusies, puto vidējā ātrumā. Beigās puto olu baltumus uz visātrāko režīmu, pakāpeniski pievienojot atlikušās četras tējkarotes cukura, puto līdz bezē masa kļuvusi stingra un spīdīga. Katrā no greipfrūtu trauciņiem liek pa virsu saldējuma bumbiņu ( autorei tas bija ~ 40 g, var likt arī vairāk). Virs saldējuma liek saputoto olu baltumu masu, tā lai trauciņa saturs būtu pārklāts ar to. Trauciņus liek uz pannas vidus un cep iepriekš uzkarsētajā cepeškrāsnī 6-8 minūtes vai kamēr bezē kļuvis mazliet brūns.
Pasniedz nekavējoties! lai labi garšo!
Iesūtījusi Līga Prūse.
CITROKAPS C saaukstēšanās gadījumā ar vislielāko greipfrūktu sēklu ekstrakta devu diennaktī.
Aļaskas Greipfrūts - 4 porcijas
Sastāvdaļas:
2 greipfrūti (ap 300 g augļa mīkstums)
Cukurs 8 tējkarotes
3 olu baltumi
Saldējums (135kcal uz 100g) - 160 g
Cukura vietā var likt Stevia saldinātāju un saldējumu var izvēlēties "liesāku", tas padarīs saldo ēdienu vēl figūrai draudzīgāku.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem. SagriEž katru no greipfrūtiem horizontāli uz pusēm, iegūstot 4 pusītes.
Atdala augļa mīkstumu no "kabatiņām" un ievieto atsevišķā traukā. To var darīt ar speciālu šim nolūkam paredzētu rīku, taču var izdarīt arī ar parastu karotīti. Tukšās "kabatiņas" izplēš no miziņas un izmet, tā lai veidojas tāds kā trauciņš no greipfrūta mizas. Greipfrūta augļa masu samaisa ar 4 tējkarotēm cukura un kārto atpakaļ mizu trauciņos.Atsevišķā traukā liek 3 olu baltumus un puto ar mikseri lēnākā no ātrumiem. Kad masa mazliet uzputojusies, puto vidējā ātrumā. Beigās puto olu baltumus uz visātrāko režīmu, pakāpeniski pievienojot atlikušās četras tējkarotes cukura, puto līdz bezē masa kļuvusi stingra un spīdīga. Katrā no greipfrūtu trauciņiem liek pa virsu saldējuma bumbiņu ( autorei tas bija ~ 40 g, var likt arī vairāk). Virs saldējuma liek saputoto olu baltumu masu, tā lai trauciņa saturs būtu pārklāts ar to. Trauciņus liek uz pannas vidus un cep iepriekš uzkarsētajā cepeškrāsnī 6-8 minūtes vai kamēr bezē kļuvis mazliet brūns.
Pasniedz nekavējoties! lai labi garšo!
Iesūtījusi Līga Prūse.
CITROKAPS C saaukstēšanās gadījumā ar vislielāko greipfrūktu sēklu ekstrakta devu diennaktī.
← iepriekšējā | 36. no 294 | nākamā → |