Persiku un nektarīnu ievārījums
Sastāvdaļas:
1 kg persiku
1 kg nektarīnu
2 kg cukura
100 g ūdens
Pagatavošana:
Persikus un nektarīnus nomazgā un izņem kauliņus. Augļus sagriež pēc iespējas smalkāk, ieliek katliņā ar ūdeni un vāra uz lēnas uguns 40 min, ik pa laikam noputojot. Tad pievienot cukuru un maisīt, kamēr tas izšķīst. Kad ievārījums gatavs, to salej burciņās un aizvāko.
Jāatzīst, ka ievārījumi ir kalorijām bagāti. Kaloriju daudzumu ievārījumos var samazināt pateicoties Dansukker cukuram, kuram pievienots no ogu kauliņiem iegūts pektīns, kas palīdz ievārījumam labāk sarecēt, tādējādi cukurs kā konservants jāpievieno mazāk, tā samazinot kaloriju daudzumu un arī ievārījuma izmaksas.
Ja vēlies, iesaki galeriju citiem, kuriem var noderēt mūsu sarūpētas receptes, kā arī vari pievienoties mūsu sekotāju pulciņam.
Lai Jums labi gatavojas krājumi ziemai un mērenība ēšanā!
Sastāvdaļas:
1 kg persiku
1 kg nektarīnu
2 kg cukura
100 g ūdens
Pagatavošana:
Persikus un nektarīnus nomazgā un izņem kauliņus. Augļus sagriež pēc iespējas smalkāk, ieliek katliņā ar ūdeni un vāra uz lēnas uguns 40 min, ik pa laikam noputojot. Tad pievienot cukuru un maisīt, kamēr tas izšķīst. Kad ievārījums gatavs, to salej burciņās un aizvāko.
Jāatzīst, ka ievārījumi ir kalorijām bagāti. Kaloriju daudzumu ievārījumos var samazināt pateicoties Dansukker cukuram, kuram pievienots no ogu kauliņiem iegūts pektīns, kas palīdz ievārījumam labāk sarecēt, tādējādi cukurs kā konservants jāpievieno mazāk, tā samazinot kaloriju daudzumu un arī ievārījuma izmaksas.
Ja vēlies, iesaki galeriju citiem, kuriem var noderēt mūsu sarūpētas receptes, kā arī vari pievienoties mūsu sekotāju pulciņam.
Lai Jums labi gatavojas krājumi ziemai un mērenība ēšanā!
← iepriekšējā | 26. no 294 | nākamā → |