Plūmju ievārījums ar mandelēm
Sastāvdaļas:
1 kg plūmju
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura
50 g blanšētu mandeļu
50 ml plūmju brendija vai liķiera
Pagatavošana:
Plūmes noskalo, atkaulo un sagriež. Plūmes un Ievārījuma cukuru, pastāvīgi maisot, vāra 5 minūtes. Pievieno mandeles un plūmju brendiju vai liķieri, apmaisa. Noņem putas, ja nepieciešams. Pilda siltās, sterilizētās burkās. Burkas piepilda pilnas un aizvāko ar siltiem, sterilizētiem vāciņiem. Uzglabā tumšā, vēsā vietā.
Jāatzīst, ka ievārījumi ir kalorijām bagāti. Kaloriju daudzumu ievārījumos var samazināt pateicoties Dansukker cukuram, kuram pievienots no ogu kauliņiem iegūts pektīns, kas palīdz ievārījumam labāk sarecēt, tādējādi cukurs kā konservants jāpievieno mazāk, tā samazinot kaloriju daudzumu un arī ievārījuma izmaksas.
Ja vēlies, iesaki galeriju citiem, kuriem var noderēt mūsu sarūpētas receptes, kā arī vari pievienoties mūsu sekotāju pulciņam.
Lai Jums labi gatavojas krājumi ziemai un mērenība ēšanā!
Sastāvdaļas:
1 kg plūmju
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura
50 g blanšētu mandeļu
50 ml plūmju brendija vai liķiera
Pagatavošana:
Plūmes noskalo, atkaulo un sagriež. Plūmes un Ievārījuma cukuru, pastāvīgi maisot, vāra 5 minūtes. Pievieno mandeles un plūmju brendiju vai liķieri, apmaisa. Noņem putas, ja nepieciešams. Pilda siltās, sterilizētās burkās. Burkas piepilda pilnas un aizvāko ar siltiem, sterilizētiem vāciņiem. Uzglabā tumšā, vēsā vietā.
Jāatzīst, ka ievārījumi ir kalorijām bagāti. Kaloriju daudzumu ievārījumos var samazināt pateicoties Dansukker cukuram, kuram pievienots no ogu kauliņiem iegūts pektīns, kas palīdz ievārījumam labāk sarecēt, tādējādi cukurs kā konservants jāpievieno mazāk, tā samazinot kaloriju daudzumu un arī ievārījuma izmaksas.
Ja vēlies, iesaki galeriju citiem, kuriem var noderēt mūsu sarūpētas receptes, kā arī vari pievienoties mūsu sekotāju pulciņam.
Lai Jums labi gatavojas krājumi ziemai un mērenība ēšanā!
← iepriekšējā | 12. no 294 | nākamā → |