Jā jā - pirmajā brīdī liekas, ka te nav nekādi tomāti, bet gan visparastākā pildītā paprika. Bet savējie sapratīs! Un šie te patiesi ir visparastākie tomāti. Šķirnīte saucas 'Dons Kihots', paredzēta speciāli pildīšanai. Ilgi gaidīju, kad beidzot tomātiņi nogatavosies. Tad nu vakar bija tā lielā diena, kad nesu savus mīluļus mājās, gatavoju un cēlu galdā.
Pēc šīs receptes var gatavot arī parastos tomātus. Tikai ieteikums izvēlēties stingrus, līdz galam nenogatavojušos auglīšus.
Tomāti - 6 gb
Maltā gaļa - 500 gr
Sīpols - 1 gb
Nedaudz asā paprika
Krējums (vai majonēze) - 2-3 ēd.kar.
Rīvēts siers, majonēze
Sāls
Sīpolus smalki sagriež un panna sacep kopā ar malto gaļu un sasmalcinātu aso papriku. Kad gaļa gatava, pieliek krējumu vai majonēzi, sāli un dažas minūtes pasautē.
Kamēr gaļa dziest, tomātiem izņem sēklotni. Katrā tomātā ieber nedaudz sāls, tūlīt liek iekšā pildījumu un kārto cepešformā. Virsū uzspiež majonēzi un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 15-20 minūtes (atkarīgs no cepeškrāsns). Īsi pirms cepšanas beigām pārkaisa sieru un pakarsē vēl kādu minūti, kamēr siers izkusis. Viss!!! Pasniedz karstu ar vārītiem kartupeļiem.
Rezultāts ir lielisks! No tomātiņa cepoties atdalās sula un iesūcas gaļā - pildījums sanāk sulīgs, ar vieglu skābumiņa piedevu.
Lai izdodas!!!
Pēc šīs receptes var gatavot arī parastos tomātus. Tikai ieteikums izvēlēties stingrus, līdz galam nenogatavojušos auglīšus.
Tomāti - 6 gb
Maltā gaļa - 500 gr
Sīpols - 1 gb
Nedaudz asā paprika
Krējums (vai majonēze) - 2-3 ēd.kar.
Rīvēts siers, majonēze
Sāls
Sīpolus smalki sagriež un panna sacep kopā ar malto gaļu un sasmalcinātu aso papriku. Kad gaļa gatava, pieliek krējumu vai majonēzi, sāli un dažas minūtes pasautē.
Kamēr gaļa dziest, tomātiem izņem sēklotni. Katrā tomātā ieber nedaudz sāls, tūlīt liek iekšā pildījumu un kārto cepešformā. Virsū uzspiež majonēzi un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 15-20 minūtes (atkarīgs no cepeškrāsns). Īsi pirms cepšanas beigām pārkaisa sieru un pakarsē vēl kādu minūti, kamēr siers izkusis. Viss!!! Pasniedz karstu ar vārītiem kartupeļiem.
Rezultāts ir lielisks! No tomātiņa cepoties atdalās sula un iesūcas gaļā - pildījums sanāk sulīgs, ar vieglu skābumiņa piedevu.
Lai izdodas!!!
← iepriekšējā | 17. no 153 | nākamā → |