Pildīts lavašs
Gatavošana:
Pagatavo mērci, lai tā kādu brīdi pastāv un labi savienojas visas sastāvdaļas.
Lai to izdarītu, pievieno krējumam sasmalcinātus pētersīļus,
izspiestu ķiploku, sāli un piparus, labi samaisa.
Tad iemarinē sāls, cukura un sarkanvīna etiķa maisījumā sasmalcinātus sarkanos sīpolus. Sagriež dārzeņus.
Sagriež lavašu vajadzīgā garuma gabalos, pusi pārziež ar mērci
un pa virsu liek sagrieztos dārzeņus.
Gaļas sastāvdaļa var būt vārīta vistas krūtiņa,
vārīta iepriekš un sagriezta mazos gabaliņos.
Tos apcep karstā augu eļļā, nepārtraukti maisot.
Satin glīti un cieši pildīto lavašu, sākot no labās puses kā cauruli
un ātri apcep no abām pusēm uz maksimāli uzkarsētas pannas.
Sastāvdaļas:
plāns Armēņu lavašs (var aizstāt ar Pitas maizi)
gaļa (vārīta vistas krūtiņa)
jaunie kāposti
sarkanie sīpoli
svaigi gurķi
tomāti
dzeltenā paprika
pētersīļi
labs krējums
baltvīna etiķis
ķiploki
sāls, cukurs,
pipari + jebkuras garšvielas pēc garšas
augu eļļa
Gatavošana:
Pagatavo mērci, lai tā kādu brīdi pastāv un labi savienojas visas sastāvdaļas.
Lai to izdarītu, pievieno krējumam sasmalcinātus pētersīļus,
izspiestu ķiploku, sāli un piparus, labi samaisa.
Tad iemarinē sāls, cukura un sarkanvīna etiķa maisījumā sasmalcinātus sarkanos sīpolus. Sagriež dārzeņus.
Sagriež lavašu vajadzīgā garuma gabalos, pusi pārziež ar mērci
un pa virsu liek sagrieztos dārzeņus.
Gaļas sastāvdaļa var būt vārīta vistas krūtiņa,
vārīta iepriekš un sagriezta mazos gabaliņos.
Tos apcep karstā augu eļļā, nepārtraukti maisot.
Satin glīti un cieši pildīto lavašu, sākot no labās puses kā cauruli
un ātri apcep no abām pusēm uz maksimāli uzkarsētas pannas.
Sastāvdaļas:
plāns Armēņu lavašs (var aizstāt ar Pitas maizi)
gaļa (vārīta vistas krūtiņa)
jaunie kāposti
sarkanie sīpoli
svaigi gurķi
tomāti
dzeltenā paprika
pētersīļi
labs krējums
baltvīna etiķis
ķiploki
sāls, cukurs,
pipari + jebkuras garšvielas pēc garšas
augu eļļa
← iepriekšējā | 8. no 205 | nākamā → |