Augļu maize
Gatavošana:
Olas uzputo, pievieno ruma esenci un medu. Samaisa.
Samaisa miltus ar cepamo pulveri, kanēli un iemaisa olu masā.
Dateles, plūmes, aprikozes sagriež palielos gabalos (3 daļās).
Riekstus sagriež uz pusēm. Visus augļus un riekstus iemaisa mīklā un labi samaisa,
lai visas sastāvdaļas sajaucas.
Kastes formā ieklāj cepampapīru un iepilda mīklu.
Cep 160 grādos 1h. Izcepto augļu maizi izņem no formas, izdzesē un ietin folijā,
lai savelkas garšas. Uzglabā satītu folijā.
Garšo vislabāk pēc 2 dienu noturēšanas folijā.
Variants: Mīklai var likt tikai kviešu miltus. Samazinot citu augļu svaru,
var likt klāt žāvētas vīģes. Var mazināt salduma daudzumu samazinot medus daudzumu.
Labi garšo klāt pie tējas vai kafijas.
Sastāvdaļas:
100 g rudzu miltu
100 g kviešu miltu
2 tējk. (nostrīķētas) cepamā pulvera
4 olas
1-2 tējk. kanēlis (cik izteiktu kanēļa garšu vēlas)
50 - 100 g medus (cik saldu vēlas, ar 100 g salda sanāk)
100 g kapātu riekstu maisījuma ( Lazdu, mandeles, Indijas, zemesriekstu, valriekstu.)
150 g dateles
150 g žāvētas plūmes
150 g aprikozes
125. g rozīnes
1 ēdamk. ruma esences
Gatavošana:
Olas uzputo, pievieno ruma esenci un medu. Samaisa.
Samaisa miltus ar cepamo pulveri, kanēli un iemaisa olu masā.
Dateles, plūmes, aprikozes sagriež palielos gabalos (3 daļās).
Riekstus sagriež uz pusēm. Visus augļus un riekstus iemaisa mīklā un labi samaisa,
lai visas sastāvdaļas sajaucas.
Kastes formā ieklāj cepampapīru un iepilda mīklu.
Cep 160 grādos 1h. Izcepto augļu maizi izņem no formas, izdzesē un ietin folijā,
lai savelkas garšas. Uzglabā satītu folijā.
Garšo vislabāk pēc 2 dienu noturēšanas folijā.
Variants: Mīklai var likt tikai kviešu miltus. Samazinot citu augļu svaru,
var likt klāt žāvētas vīģes. Var mazināt salduma daudzumu samazinot medus daudzumu.
Labi garšo klāt pie tējas vai kafijas.
Sastāvdaļas:
100 g rudzu miltu
100 g kviešu miltu
2 tējk. (nostrīķētas) cepamā pulvera
4 olas
1-2 tējk. kanēlis (cik izteiktu kanēļa garšu vēlas)
50 - 100 g medus (cik saldu vēlas, ar 100 g salda sanāk)
100 g kapātu riekstu maisījuma ( Lazdu, mandeles, Indijas, zemesriekstu, valriekstu.)
150 g dateles
150 g žāvētas plūmes
150 g aprikozes
125. g rozīnes
1 ēdamk. ruma esences
← iepriekšējā | 7. no 192 | nākamā → |