„ Kāpostu tīteņi meksikāņu gaumē”
Nepieciešams: saldais vai skābais krējums, kāpostgalva, lielopu maltā gaļa, sīpoli, ķiploki, garšvielas, konservētā kukurūza, tomātu pasta vai mērce, rīsi.
Pagatavošana: Rīsus novāra sālsūdenī līdz tie mīksti, atdzesē un pievieno lielopu maltajai gaļai. Gaļai pievieno vēl konservēto kukurūzu, sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, sāli, maltos melnos piparus, paprikas pulveri, kaltētas dilles un citas garšvielas pēc vajadzības. Visu kārtīgi izmaisa.
Kāpostgalvu liek verdošā ūdenī līdz lapas ir kļuvušas mīkstas un lokanas. Sagatavotu maltās gaļas masu liek kāpostu lapās un satin veidojot tīteņus. Tīteņus liek dziļā pannā vai katlā un ielej nedaudz ūdeni. Pa virsu kāpostu tīteņiem liek Spilvas salsas mērci vai pašgatavotu tomātu pastu ar smalcinātiem čili pipariem.
Pannai liek virsū vāku un sautē līdz kāposti ir mīksti un gaļa iekšpusē būtu gatava. Beigās pievieno saldo vai skābo krejumu. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem un zaļumiem!
Nepieciešams: saldais vai skābais krējums, kāpostgalva, lielopu maltā gaļa, sīpoli, ķiploki, garšvielas, konservētā kukurūza, tomātu pasta vai mērce, rīsi.
Pagatavošana: Rīsus novāra sālsūdenī līdz tie mīksti, atdzesē un pievieno lielopu maltajai gaļai. Gaļai pievieno vēl konservēto kukurūzu, sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, sāli, maltos melnos piparus, paprikas pulveri, kaltētas dilles un citas garšvielas pēc vajadzības. Visu kārtīgi izmaisa.
Kāpostgalvu liek verdošā ūdenī līdz lapas ir kļuvušas mīkstas un lokanas. Sagatavotu maltās gaļas masu liek kāpostu lapās un satin veidojot tīteņus. Tīteņus liek dziļā pannā vai katlā un ielej nedaudz ūdeni. Pa virsu kāpostu tīteņiem liek Spilvas salsas mērci vai pašgatavotu tomātu pastu ar smalcinātiem čili pipariem.
Pannai liek virsū vāku un sautē līdz kāposti ir mīksti un gaļa iekšpusē būtu gatava. Beigās pievieno saldo vai skābo krejumu. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem un zaļumiem!
← iepriekšējā | 9. no 100 | nākamā → |