Espagueti negro con mariscos
Sastāvdaļas 4 personām:
- 400 g spageti (vēlams melnā krāsā),
- 250 g izlobītas mīdijas,
- 250 g attītītas garneles,
- 400 g purava (kāta baltā dala),
- glāzīte konjaka ( derēs arī degvīns, rums..)
- 1- 2 čili pipari (atkarībā, cik pikantu vēlas),
- sāls,
- baltie pipari,
- zaļumi (smalki sakapāti pētersīļi vai dilles)
-eļļa cepšanai,
- rīvēts Parmezāna siers
Pagatavošana:
Pannā apcepj nelielos gredzentiņos sagrieztu puravu. Sālsūdenī novāra makaronus līdz al dente un nokāš. Puraviem pievieno sīki sagrieztu čili. Ja vēlas riktīgi asu, sēkliņas atstāj. Tad pievieno jūras veltes, visu apmaisa un pielej konjaku. Cepj līdz šķidrums izgarojis un aromāts ievilcies. Pievieno spageti, nedaudz nolej makaronu ūdeni un beigās papildus aromatizē ar balto piparu šķipsnu. Noņem no uguns un pārkaisa ar zaļumiem.
Pasniedz ar rīvētu parmezānas sieru.
Sastāvdaļas 4 personām:
- 400 g spageti (vēlams melnā krāsā),
- 250 g izlobītas mīdijas,
- 250 g attītītas garneles,
- 400 g purava (kāta baltā dala),
- glāzīte konjaka ( derēs arī degvīns, rums..)
- 1- 2 čili pipari (atkarībā, cik pikantu vēlas),
- sāls,
- baltie pipari,
- zaļumi (smalki sakapāti pētersīļi vai dilles)
-eļļa cepšanai,
- rīvēts Parmezāna siers
Pagatavošana:
Pannā apcepj nelielos gredzentiņos sagrieztu puravu. Sālsūdenī novāra makaronus līdz al dente un nokāš. Puraviem pievieno sīki sagrieztu čili. Ja vēlas riktīgi asu, sēkliņas atstāj. Tad pievieno jūras veltes, visu apmaisa un pielej konjaku. Cepj līdz šķidrums izgarojis un aromāts ievilcies. Pievieno spageti, nedaudz nolej makaronu ūdeni un beigās papildus aromatizē ar balto piparu šķipsnu. Noņem no uguns un pārkaisa ar zaļumiem.
Pasniedz ar rīvētu parmezānas sieru.
← iepriekšējā | 21. no 100 | nākamā → |