Mandeļu zemeņu torte
Tortes pamatnei:
175 g sviesta
250g mandeļu
100g miltu
8 olu baltumi
250g pūdercukurs
jūras sāls
Krēmam:
1l trekns saldais krējums
500 g mascarpone siers
250g pūdercukurs
150 ml konjaks
3-5 pilieni vaniļas esence
4 olu dzeltenumi
1.5 kg zemenes
1. Izkausē sviestu.
2. Mandeles samaļ pulverī.
3. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un pusi no receptē norādītā pūdercukura. Visu saputo stingrās putās un samazinot putošanas ātrumu pievieno sasmalcinātas mandeles.
4. Lēnām pielej izkausēto sviestu. Pievieno atlikušo pūdercukuru un miltus, visu samaisa.
5. Uz pannas izklāj cepampapīru, apziež ar sviestu un klāj plānā kārtā (3-5 mm) mīklu.
6. Liek cepties cepeškrāsnī 150 grādos aptuveni 20 min, ņem nost no papīra tiklīdz tās gatavas.
Krēma pagatavošana
1. Olu dzeltenumus saputo ar pusi no receptē norādītā pūdercukura.
2. Vienmērīgi samaisa ar mascarpone sieru, pievieno konjaku.
3. Saldo krējumu saputo ar atlikušo pūdercukuru, pievieno vaniļas esenci. Pēc tam iecilā iekšā krēmu.
4. Uz katras tortes pamatnes ripas uzziež krēmu un liek pa virsu sagrieztas zemenes.
5. Ar atlikušo krēmu noklāj tortes virspusi un sānus. Dekorē ar mandeļu skaidiņām un zemenēm.
Uz tortes pamatnes var likt jebkuras ogas vai persikus, plūmes, aprikozes, galvenais - jo plānākas tortes ripas, jo garšīgāk.
Tortes pamatnei:
175 g sviesta
250g mandeļu
100g miltu
8 olu baltumi
250g pūdercukurs
jūras sāls
Krēmam:
1l trekns saldais krējums
500 g mascarpone siers
250g pūdercukurs
150 ml konjaks
3-5 pilieni vaniļas esence
4 olu dzeltenumi
1.5 kg zemenes
1. Izkausē sviestu.
2. Mandeles samaļ pulverī.
3. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un pusi no receptē norādītā pūdercukura. Visu saputo stingrās putās un samazinot putošanas ātrumu pievieno sasmalcinātas mandeles.
4. Lēnām pielej izkausēto sviestu. Pievieno atlikušo pūdercukuru un miltus, visu samaisa.
5. Uz pannas izklāj cepampapīru, apziež ar sviestu un klāj plānā kārtā (3-5 mm) mīklu.
6. Liek cepties cepeškrāsnī 150 grādos aptuveni 20 min, ņem nost no papīra tiklīdz tās gatavas.
Krēma pagatavošana
1. Olu dzeltenumus saputo ar pusi no receptē norādītā pūdercukura.
2. Vienmērīgi samaisa ar mascarpone sieru, pievieno konjaku.
3. Saldo krējumu saputo ar atlikušo pūdercukuru, pievieno vaniļas esenci. Pēc tam iecilā iekšā krēmu.
4. Uz katras tortes pamatnes ripas uzziež krēmu un liek pa virsu sagrieztas zemenes.
5. Ar atlikušo krēmu noklāj tortes virspusi un sānus. Dekorē ar mandeļu skaidiņām un zemenēm.
Uz tortes pamatnes var likt jebkuras ogas vai persikus, plūmes, aprikozes, galvenais - jo plānākas tortes ripas, jo garšīgāk.
← iepriekšējā | 17. no 100 | nākamā → |