Zemeņu siera kūka ar šokolādi
Pamatnei:
200g cepumu
2 ēd.k. demerara cukura
90g kausēta sviesta
Vidējai kārtai:
600g svaigā siera
175ml pūdercukura
3 ēd.k. kartupeļu cietes
1 ēd.k. vaniļas cukura
3 olas
100ml trekna skābā krējuma
Šokolādes glazūrai:
100g tumšās šokolādes
100g saldā krējuma
Dekorēšanai:
Zemenes
Piparmētras
Pūdercukurs
Cepeškrāsni sakarsē līdz 175*. Apakšējā nodalījumā liek karstumizturīgu bļodu ar ūdeni. Cepumus saberž drupačās un sajauc ar sviestu un cukuru. Masu liek formā un cep ~10 min. Izņem un atdzesē. Saputo sieru mīkstu un gaisīgu, ieputo cukuru, vaniļas cukuru un cieti. Putojot pa vienai pievieno olas. Pēc katras olas pievienošanas puto 1 minūti. Pievieno skābo krējumu un kārtīgi saputo. Siera masu lej uz cepumu pamatnes un cep ~50-60 min. Kūku izņem no cepeškrāsns un atdzesē. Saldo krējumu uzvāra un tajā iemet šokolādes gabaliņus, maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Atdzesēto šokolādes masu izklāj pa kūku. Kūku dekorē ar zemenēm, piparmētrām un pūdercukuru.
Pamatnei:
200g cepumu
2 ēd.k. demerara cukura
90g kausēta sviesta
Vidējai kārtai:
600g svaigā siera
175ml pūdercukura
3 ēd.k. kartupeļu cietes
1 ēd.k. vaniļas cukura
3 olas
100ml trekna skābā krējuma
Šokolādes glazūrai:
100g tumšās šokolādes
100g saldā krējuma
Dekorēšanai:
Zemenes
Piparmētras
Pūdercukurs
Cepeškrāsni sakarsē līdz 175*. Apakšējā nodalījumā liek karstumizturīgu bļodu ar ūdeni. Cepumus saberž drupačās un sajauc ar sviestu un cukuru. Masu liek formā un cep ~10 min. Izņem un atdzesē. Saputo sieru mīkstu un gaisīgu, ieputo cukuru, vaniļas cukuru un cieti. Putojot pa vienai pievieno olas. Pēc katras olas pievienošanas puto 1 minūti. Pievieno skābo krējumu un kārtīgi saputo. Siera masu lej uz cepumu pamatnes un cep ~50-60 min. Kūku izņem no cepeškrāsns un atdzesē. Saldo krējumu uzvāra un tajā iemet šokolādes gabaliņus, maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Atdzesēto šokolādes masu izklāj pa kūku. Kūku dekorē ar zemenēm, piparmētrām un pūdercukuru.
← iepriekšējā | 12. no 100 | nākamā → |