Estragons
Estragons ir bagātīgs vitamīnu avots. Kaltētas estragona lapiņas lieto salātos un izmanto kā piedevu kartupeļu, dārzeņu, gaļas un zivju ēdieniem. Estragons lieliski sader ar vārītām un tvaicētām zivīm, biešu salātiem, ziedkāpostiem, skābētiem kāpostiem, buljonā un sēņu zupā. Kaltētas lapiņas pievieno ēdienam 1-2 minūtes pirms gatavošanas beigām.
Estragona tējai ir nomierinoša, diurētiska un asins tīroša iedarbība.
(Latvijas garšaugs no bioloģiskās zemnieku saimniecības Āmuri)
Estragons ir bagātīgs vitamīnu avots. Kaltētas estragona lapiņas lieto salātos un izmanto kā piedevu kartupeļu, dārzeņu, gaļas un zivju ēdieniem. Estragons lieliski sader ar vārītām un tvaicētām zivīm, biešu salātiem, ziedkāpostiem, skābētiem kāpostiem, buljonā un sēņu zupā. Kaltētas lapiņas pievieno ēdienam 1-2 minūtes pirms gatavošanas beigām.
Estragona tējai ir nomierinoša, diurētiska un asins tīroša iedarbība.
(Latvijas garšaugs no bioloģiskās zemnieku saimniecības Āmuri)
← iepriekšējā | 28. no 29 | nākamā → |