Ragāru garšaugu maisījums
Sastāvs: puravi, pētersīļi, selerijas, baziliks, dilles, lupstājs, oregano, estragons, izops, koriandrs, salvija
Garšaugu maisījums lietojams kā piedeva pie dažādiem ēdieniem. Īpaši labi derēs zupās un mērcēs, arī ar biezpienu, vārītiem kartupeļiem, omletēm u.c. ēdieniem. Tā sastāvā ir bioloģiski aktīvi augi, kas ne tikai uzlabo dārzeņu vai gaļas ēdienu garšu, bet arī veicina organisma harmonisku darbību. Dilles, pētersīļi, selerijas un puravi ir vitamīniem bagāti, regulē asinsspiedienu paplašinot asinsvadus, pozitīvi ietekmē gremošanas sistēmu, darbojas kā diurētiski līdzekļi. Baziliks, izops un salvija ieteicami saaukstēšanās gadījumos un pie aizdusas. Raudene jeb ziemas majorāns, koriandrs un dilles ir ar nomierinošu efektu.
Sastāvs: puravi, pētersīļi, selerijas, baziliks, dilles, lupstājs, oregano, estragons, izops, koriandrs, salvija
Garšaugu maisījums lietojams kā piedeva pie dažādiem ēdieniem. Īpaši labi derēs zupās un mērcēs, arī ar biezpienu, vārītiem kartupeļiem, omletēm u.c. ēdieniem. Tā sastāvā ir bioloģiski aktīvi augi, kas ne tikai uzlabo dārzeņu vai gaļas ēdienu garšu, bet arī veicina organisma harmonisku darbību. Dilles, pētersīļi, selerijas un puravi ir vitamīniem bagāti, regulē asinsspiedienu paplašinot asinsvadus, pozitīvi ietekmē gremošanas sistēmu, darbojas kā diurētiski līdzekļi. Baziliks, izops un salvija ieteicami saaukstēšanās gadījumos un pie aizdusas. Raudene jeb ziemas majorāns, koriandrs un dilles ir ar nomierinošu efektu.
← iepriekšējā | 20. no 29 | nākamā → |