Garda šokolādes Selga rulete
1 attēls • 27. nov 2012 13:50
500 g cepumi Selga; 250 g marmelāde; 100 g valrieksti; 100 g žāvētas aprikozes; 100 g žāvētas melnās plūmes; 50 g rozīnes; 50 g žāvētas dzērvenes; 100 g pūdercukurs, 15 g vaniļas cukurs; 150 g sviests, 200 g šokolāde; 50 g kakao; 40 g saldais krējums
Cepumus salauž gabaliņos, sagriež marmelādi, sasmalcina riekstus. Augļus nomazgā, aprikozes un melnās plūmes arī sagriež gabaliņos. Visu samaisa t...Vairāk500 g cepumi Selga; 250 g marmelāde; 100 g valrieksti; 100 g žāvētas aprikozes; 100 g žāvētas melnās plūmes; 50 g rozīnes; 50 g žāvētas dzērvenes; 100 g pūdercukurs, 15 g vaniļas cukurs; 150 g sviests, 200 g šokolāde; 50 g kakao; 40 g saldais krējums
Cepumus salauž gabaliņos, sagriež marmelādi, sasmalcina riekstus. Augļus nomazgā, aprikozes un melnās plūmes arī sagriež gabaliņos. Visu samaisa tā, lai augļi un marmelāde nav salipuši.
Ūdens peldē kausē šokolādi un sviestu, pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, kakao pulveri un saldo krējumu. Maisa, kamēr viss izkusis un iegūta viendabīga masa. Tad to pievieno cepumu augļu maisījumam. Kārtīgi izmaisa, liek uz cepamā papīra un veido desas formu. Rūpīgi ietin un liek ledusskapī sacietēt vismaz uz stundām 3 - 4, vēl labāk uz diennakti.
No šī daudzuma sanak divas saldāsruletes, katra apmēram 875 g.