*DZELTENAS
Šādas krāsas olas var iegūt, novārījumam izmantojot:
1.Kurkuma (imbirs)
3 ēdamkarotes kurkumas ieber 1/2 litrā ūdens, uzvāra, ieliek olas un ļauj vairākas stundas ievilkties.
2.Valriekstu čaumalas
Divas ēdk. valriekstu čaumalu saberž un ievāra 1/2 litrā ūdens. Iegūtajā krāsas šķīdumā uz 1-2 stundām ieliek karstas olas.
3.Pūpolu zari ar mizu
4.Kliņģerīšu ziedi vai liepu tēja
5. Seleriju vai ķimeņu sēklas
______________________
*ZAĻGANDZELTENAS
1.Bērzu lapas
Novārījumu gatavo no jaunu vai kaltētu bērzu lapām. Tās aplej ar ūdeni un kārtīgi nostādina. Iegūtajā šķīdumā vāra olas 10 minūtes.
2.Dzeltenas ābolu mizas
3.Kumelītes
Astoņas ēdamkarotes kumelīšu ziedu pārlej ar 1 litru verdoša ūdens un ļauj pusstundu ievilkties. Pēc tam novārījumu izkāš caur sietu, tajā ieliek vārītas olas un tur 2 stundas.
***
KONKURSS
Iemūžini paša krāsotās Lieldienu olas fotogrāfijās, un laimē pārsteiguma balvu no mums!
Konkursa nosacījumi: http://www.draugiem.lv/sanpellegrino/api…
Šādas krāsas olas var iegūt, novārījumam izmantojot:
1.Kurkuma (imbirs)
3 ēdamkarotes kurkumas ieber 1/2 litrā ūdens, uzvāra, ieliek olas un ļauj vairākas stundas ievilkties.
2.Valriekstu čaumalas
Divas ēdk. valriekstu čaumalu saberž un ievāra 1/2 litrā ūdens. Iegūtajā krāsas šķīdumā uz 1-2 stundām ieliek karstas olas.
3.Pūpolu zari ar mizu
4.Kliņģerīšu ziedi vai liepu tēja
5. Seleriju vai ķimeņu sēklas
______________________
*ZAĻGANDZELTENAS
1.Bērzu lapas
Novārījumu gatavo no jaunu vai kaltētu bērzu lapām. Tās aplej ar ūdeni un kārtīgi nostādina. Iegūtajā šķīdumā vāra olas 10 minūtes.
2.Dzeltenas ābolu mizas
3.Kumelītes
Astoņas ēdamkarotes kumelīšu ziedu pārlej ar 1 litru verdoša ūdens un ļauj pusstundu ievilkties. Pēc tam novārījumu izkāš caur sietu, tajā ieliek vārītas olas un tur 2 stundas.
***
KONKURSS
Iemūžini paša krāsotās Lieldienu olas fotogrāfijās, un laimē pārsteiguma balvu no mums!
Konkursa nosacījumi: http://www.draugiem.lv/sanpellegrino/api…
← iepriekšējā | 16. no 129 | nākamā → |