Galerija 10.08.2021
1 attēls • 10. aug 2021 09:23
MENCU AKNU SALĀTI AR RĪSIEM
Nepieciešams:
160 g mencu aknu savā eļļā
125 g rīsu (1 paciņa)
1 sarkanais sīpols
2/3 no svaiga garā gurķa (vai 2 īsie gurķi)
4 cieti vārītas olas
sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1. Rīsus novāra ūdenī, kuram pievienots sāls pēc garās, un atdzesē.
2. Gurķi un olas sagriež kubiņos, sīpolu sasmalcina.
3. Salātu bļodā liek atdzesētos rīsus, pievieno gurķa gabaliņus,...VairākMENCU AKNU SALĀTI AR RĪSIEM
Nepieciešams:
160 g mencu aknu savā eļļā
125 g rīsu (1 paciņa)
1 sarkanais sīpols
2/3 no svaiga garā gurķa (vai 2 īsie gurķi)
4 cieti vārītas olas
sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1. Rīsus novāra ūdenī, kuram pievienots sāls pēc garās, un atdzesē.
2. Gurķi un olas sagriež kubiņos, sīpolu sasmalcina.
3. Salātu bļodā liek atdzesētos rīsus, pievieno gurķa gabaliņus, sasmalcināto sīpolu, nelielos gabaliņos sagrieztas olas un, ja nepieciešams, sāli. Visu samaisa.
4. Kā pēdējās salātiem pievieno gabaliņos sadalītas vai saspaidītas mencu aknas ar visu eļļu. Salātus vēlreiz samaisa un pasniedz.
Labu apetīti!
Gatavoja: Iveta Apškrūma