Galerija 23.07.2021
2 attēli • 23. jūl 2021 09:37
CEPTI BULGĀRU PIPARI AR ĶIPLOKIEM
Nepieciešams:
4 sarkanie bulgāru pipari,
3 - 4 ķiploka daiviņas
3 ēdamkarotes olīveļļas
daži pētersīļu zariņi
1 ēdamkarote vīna etiķa
sāls pēc garšas
pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Saldos piparus, nomazgā, tiem nogriež galu ar kātiņu un uzmanīgi attīra no sēklām tā, lai nesabojātu pašu augli.
2. Attīrītos piparus liek uz pannas sakarsētā eļļā un ap...VairākCEPTI BULGĀRU PIPARI AR ĶIPLOKIEM
Nepieciešams:
4 sarkanie bulgāru pipari,
3 - 4 ķiploka daiviņas
3 ēdamkarotes olīveļļas
daži pētersīļu zariņi
1 ēdamkarote vīna etiķa
sāls pēc garšas
pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Saldos piparus, nomazgā, tiem nogriež galu ar kātiņu un uzmanīgi attīra no sēklām tā, lai nesabojātu pašu augli.
2. Attīrītos piparus liek uz pannas sakarsētā eļļā un apcep no visām pusēm tā, lai vietām tie kļūtu nedaudz brūngani.
3. Tad liesmu samazina līdz minimumam un pannai uzliek vāku. Sautē 20 minūtes, ik pa brīdim apgrozot. Nepieciešams, lai pipari kļūtu mīksti un zaudētu daļu savas sulas. Gatavos piparus izņem no pannas un kārto traukā.
4. Pētersīļu lapiņas atdala no kātiņiem (kātiņus neizmantosim) un sasmalcina.
5. Ķiploka daiviņas notīra un sagriež nelielos gabaliņos.
6. Sasmalcinātās pētersīļu lapiņas un ķiplokus saber kopā, tiem pievieno vīna etiķi un uz pannas palikušo šķidrumu, kas radies sautēšanas procesā. Visu samaisa un pārlej sasautētajiem saldajiem pipariem. Atstāj, lai atdziest un nedaudz ievelkas garšas.
Labu apetīti!
-
-