Galerija 19.07.2021
3 attēli • 19. jūl 2021 20:32
SĀĻĀ TORTE AR VISTU
Nepieciešams:
450 g svaiga vistas fileja
1 litrs kefīrs
2 olas
šķipsniņa rīvēts muskatrieksts
10 ēdamkarotes milti
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pildījumam:
1 liels marinēts gurķis
1 paliels svaigais gurķis
250 g majonēze
400 g krējums
buntīte zaļie lociņi
2 daiviņas ķiploka
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
180 g kausētais...VairākSĀĻĀ TORTE AR VISTU
Nepieciešams:
450 g svaiga vistas fileja
1 litrs kefīrs
2 olas
šķipsniņa rīvēts muskatrieksts
10 ēdamkarotes milti
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pildījumam:
1 liels marinēts gurķis
1 paliels svaigais gurķis
250 g majonēze
400 g krējums
buntīte zaļie lociņi
2 daiviņas ķiploka
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
180 g kausētais siers
Pagatavošana:
1. Vistas filejas gaļas mašīnā samaļ, pievieno muskatriekstu, sāli, piparus, divas sakultas olas, kefīru, miltus un visu sakuļ viendabīgā masā, kas līdzinās pabiezai pankūku mīklai.
2. Mīklu ar kausiņu lej uz pannas, izlīdzina pa visu pannu un cep pankūkas.
3. Gatavo pildījumu divās atsevišķās bļodiņās: vienā liek uz sakņu rīves sarīvētu svaigu gurķi, caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus, pusi majonēzes, pusi krējuma un sāli pēc garšas. Visu samaisa un pagaidām noliek malā.
4. Otrā bļodiņā liek uz sakņu rīves sarīvētu marinētu gurķi, atlikušo krējumu, atlikušo majonēzi un piparus pēc garšas. Samaisa un pagaidām noliek malā.
5. Kad vistas gaļas pankūkas izceptas, tās nedaudz atdzesē, pēc tam liek vienu virs otras, starp kārtām smērējot pamīšus kausēto sieru, marinēto gurķu mērci un svaigo gurķu mērci.
6. Virspusi pārsmērē ar svaigo gurķu mērci, pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem un rotā ar marinētiem pipargurķīšiem.
Labu apetīti!