Galerija 01.07.2021
1 attēls • 1. jūl 2021 08:15
SALDAIS BIEZPIENA KRĒMS AR ZEMEŅU ĶĪSELI
Vasara ir zemeņu laiks un, ja kārojas kādu našķi, tad šis būs pašā laikā.
Sastāvdaļas:
500 g vājpiena biezpiens
100 g pilnpiena biezpiens
200 g saldais krējums
100 g zemenes
1 litrs ūdens
Kartupeļu ciete pēc vajadzības un gaumes
Cukurs pēc garšas
Pagatavošana:
1.Ķīselim ūdenī ieber zemenes, cukuru un vāra, kamēr tās sāk kļūt caurspīdīgākas....VairākSALDAIS BIEZPIENA KRĒMS AR ZEMEŅU ĶĪSELI
Vasara ir zemeņu laiks un, ja kārojas kādu našķi, tad šis būs pašā laikā.
Sastāvdaļas:
500 g vājpiena biezpiens
100 g pilnpiena biezpiens
200 g saldais krējums
100 g zemenes
1 litrs ūdens
Kartupeļu ciete pēc vajadzības un gaumes
Cukurs pēc garšas
Pagatavošana:
1.Ķīselim ūdenī ieber zemenes, cukuru un vāra, kamēr tās sāk kļūt caurspīdīgākas. Pēc tam pievieno kartupeļu cieti pēc vēlmēm, cik biezu vēlas ķīseli. Mazliet pavāra, ņem nost no uguns un liek dzesēties.
2. Tikmēr gatavo biezpiena krēmu. Vājpiena un pilnpiena biezpienu smalki saspaida, tad pielej saldo krējumu, pieber cukuru un blendē līdz masa kļūst stingrāka. Liek ledusskapī sastingšanai.
Gatavu biezpiena krēmu var pasniegt arī ar zemeņu ievārījumu jeb svaigām zemenēm.
Gatavoja: Dace Vilkāja
-