Galerija 28.06.2021
2 attēli • 28. jūn 2021 08:00
CŪKGAĻA KUKURŪZAS UN PAPRIKAS MĒRCĒ
Nepieciešams:
700 g svaiga cūkas šķiņķa
2 vārītas kukurūzas vālītes
1 sarkanā paprika
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
1 tējkarote kaltēta timiāna
100 ml saldā krējuma
2 ēdamkarotes miltu
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Sīpolu sasmalcina un pannā sakarsētā eļļā apcep caurspīdīgu.
2. Pievieno gabaliņos sagrieztu gaļu,...VairākCŪKGAĻA KUKURŪZAS UN PAPRIKAS MĒRCĒ
Nepieciešams:
700 g svaiga cūkas šķiņķa
2 vārītas kukurūzas vālītes
1 sarkanā paprika
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
1 tējkarote kaltēta timiāna
100 ml saldā krējuma
2 ēdamkarotes miltu
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Sīpolu sasmalcina un pannā sakarsētā eļļā apcep caurspīdīgu.
2. Pievieno gabaliņos sagrieztu gaļu, strēmelītēs sagrieztu papriku, piparus un turpina cept, līdz šķidrums gandrīz iztvaikojis.
3. Tad pannas saturu pārliek katliņā, pievieno ripiņās sagrieztu kukurūzu, sīki sagrieztu ķiploku, sāli un timiānu. Pielej ūdeni tik daudz, lai gaļa būtu nosegta un uz nelielas liesmas sautē, līdz gaļa mīksta.
4. Kad gaļa gatava, mērcei pievieno saldo krējumu un pusglāzē ūdens izšķīdinātus miltus. Karsē, līdz mērce nedaudz sabiezējusi.
5. Pasniedz ar griķu pārslu putru un svaigiem salātiem.
Labu apetīti!