Galerija 31.05.2021
2 attēli • 31. mai 2021 08:45
AR ŠAMPINJONIEM PILDĪTI CANELONI (MAKARONI)
Nepieciešams:
350 g Caneloni makaronu
600 g svaigu šampinjonu
1 puravs
2 olu dzeltenumi
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
3 glāzes piena
1 glāze saldā krējuma
3 ķiploka daiviņas
Šķipsniņa muskatrieksta
200 g Krievijas siera
375 g mocarella siera
Pagatavošana:
1. Makaronus liek verdošā ūdenī un pavāra 3 minūtes. Tad ūdeni...VairākAR ŠAMPINJONIEM PILDĪTI CANELONI (MAKARONI)
Nepieciešams:
350 g Caneloni makaronu
600 g svaigu šampinjonu
1 puravs
2 olu dzeltenumi
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
3 glāzes piena
1 glāze saldā krējuma
3 ķiploka daiviņas
Šķipsniņa muskatrieksta
200 g Krievijas siera
375 g mocarella siera
Pagatavošana:
1. Makaronus liek verdošā ūdenī un pavāra 3 minūtes. Tad ūdeni nolej, makaronus pārgriež vidū uz pusēm un stateniski kārto cepamajā traukā,
2. Puravu sagriež ripiņās un sakarsētā eļļā apcep pusgatavu.
3. Tad pievieno gabaliņos sagrieztas sēnes, sasmalcinātus pētersīļus, sāli, piparus, muskatriekstu, sasmalcinātus ķiplokus un turpina cept, līdz viss gatavs.
4. Pielej saldo krējumu, 2 glāzes piena un karsē, līdz mērce sāk vārīties.
5. Mērci lej blenderī un sablendē putriņā.
6. Sablendētajai masai pievieno olu dzeltenumus, sarīvētu sieru, atlikušo glāzi piena un visu samaisa. Maisījumu vienmērīgi pārlej cepamtraukā sastatītajiem makaroniem.
7. Visam pa virsu pārber sasmalcinātu mocarellu.
8. Cepamtaruku liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes.
9. Gatavu izņem no krāsns un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Labu apetīti!