Galerija 14.04.2021
1 attēls • 14. apr 2021 08:53
GRUBOTO AR SĒNĒM UN BEKONU
Nepieciešams;
500 g grūbu
200 g sēņu
100 g žāvēta bekona
200 ml saldā krējuma
1 sīpols
1 burkāns
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Vispirms izvāra grūbas. To dara sekojoši: grūbas ber sietiņā un zem tekoša ūdens noskalo (jāskalo tik ilgi, līdz caur sietiņu sāk iztecēt tīrs, dzidrs ūdens), tad liek katlā un pā...VairākGRUBOTO AR SĒNĒM UN BEKONU
Nepieciešams;
500 g grūbu
200 g sēņu
100 g žāvēta bekona
200 ml saldā krējuma
1 sīpols
1 burkāns
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Vispirms izvāra grūbas. To dara sekojoši: grūbas ber sietiņā un zem tekoša ūdens noskalo (jāskalo tik ilgi, līdz caur sietiņu sāk iztecēt tīrs, dzidrs ūdens), tad liek katlā un pārlej ar ūdeni. Ūdenim jābūt tik daudz, lai tas pilnībā nosegtu grūbas un būtu virs tām vēl apmēram 1 – 2 cm ūdens.
2. Grūbām pievieno sāli, katlam uzliek vāku un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu un uz mazas liesmas vāra 10 minūtes. Tad katliņu noņem no uguns un, nenoņemot vāku, atstāj uz 10 minūtēm, lai tās briest.
3. Tad vēlreiz katliņu liek uz uguns un vēlreiz uz mazas liesmas vāra 10 minūtes, tad noņem un atkal 10 minūtes atstāj, lai pastāv.
4. Tad katliņu liek uz uguns trešo reizi un, tāpat kā iepriekšējās reizes, uz mazas liesmas vāra 10 minūtes. Pēc tam to noņem no uguns un atstāj uz 10 minūtēm uzbriešanai. Svarīgi, lai visu vārīšanas laiku (gan tad , kad katliņš atrodas uz uguns, gan arī laikā, kad tas noņemts no tās), katliņa vāks netiktu atvērts. To var darīt tikai tad, kad grūbu vārīšanas process ir pabeigts. Visu vārīšanas laiku ūdeni papildināt nevajag.
5. Kamēr vārās grūbas, pannā sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu kopā ar sarīvētu burkānu. Kad sīpoli un burkāni apbrūninājušies, pievieno gabaliņos sagrieztas sēnes un, ik pa brīdim apmaisot, cep apmēram 10 min. Tad pielej saldo krējumu, pievieno sāli, piparus un uzkarsē. Gatavu iemaisa izvārītajās grūbās.
6. Atsevišķi uz pannas apcep kraukšķīgu nelielos gabaliņos sagrieztu bekonu, ko arīdzan pievieno grūbām.
7. Pasniedz ar kefīru vai paniņām un rudzu maizi.
Labu apetīti!
-