Galerija 03.04.2021
1 attēls • 3. apr 2021 14:22
KĀRTAINIE SVĒTKU SALĀTI AR ŽĀVĒTU VISTU UN ANANĀSIEM
Nepieciešams:
Salātiem:
2 žāvēti vistas šķiņķīši
400 g konservētu ananāsu
200 g konservētas kukurūzas
4 cieti vārītas olas
100 g Krievija vai Holandes siera
Majonēze pēc vajadzības
Rotāšanai:
4 cieti vārītas paipalu olas
3 ķiršu tomāti
Daži nelieli no siera izgriezti trīsstūrīši
Svaigi pētersīļi
13 krustnagliņas
8 izlobītas ķir...VairākKĀRTAINIE SVĒTKU SALĀTI AR ŽĀVĒTU VISTU UN ANANĀSIEM
Nepieciešams:
Salātiem:
2 žāvēti vistas šķiņķīši
400 g konservētu ananāsu
200 g konservētas kukurūzas
4 cieti vārītas olas
100 g Krievija vai Holandes siera
Majonēze pēc vajadzības
Rotāšanai:
4 cieti vārītas paipalu olas
3 ķiršu tomāti
Daži nelieli no siera izgriezti trīsstūrīši
Svaigi pētersīļi
13 krustnagliņas
8 izlobītas ķirbju sēkliņas
Pagatavošana:
1. Vistas šķiņķīšus sagriež nelielos gabaliņos un liek salātu trauka apakšā. Pārlej ar majonēzi.
2. Pa virsu kārto nelielos gabaliņos sagrieztas ananāsa šķēlītes. Izlīdzina un pārlej ar majonēzi.
3. Tad pārber kārtu ar konservēto kukurūzu, virs kuras uzrīvē kārtu siera. Izlīdzina un pārlej ar majonēzi.
4. Cieti vārītajām olām dzeltenumus atdala no baltumiem. Vispirms uzrīvē olu baltumus, pēc tam olu dzeltenumus. Tādējādi salāti izskatīsies glītāki.
5. Pienācis laiks salātus izrotāt: no paipalu oliņām veido peļukus, kuriem acu un deguma vietās iesprauž krustnagliņas, bet ķirbju sēkliņas izmanto kā austiņas. Astīšu vietās iesprauž pētersīļu kātiņus.
6. No paipalu olām izveidotās pelītes liek virs salātiem. No ķiršu tomātu daiviņām veido ziedlapiņas, vietām saliek siera trīsstūrīšus un pētersīļu lapiņas.
Skaistus svētkus un labu apetīti!
-