Galerija 03.04.2021
1 attēls • 3. apr 2021 11:26
ZEMEŅU UZPŪTENIS
Nepieciešams:
700 g svaigu vai saldētu zemeņu
cukurs pēc garšas
1 litrs ūdens
150 g mannas putraimu
svaigas vai saldētas ogas pārkaisīšanai
Pagatavošana:
1. Upeņu ogas vai Sablendētas zemenes liek katlā, pārlej ar ūdeni un liek vārīties.
2. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno pēc garšas cukuru un pavāra apmēram 10 min.
3. Tad samazina liesmu un lēnām, nepārtraukti m...VairākZEMEŅU UZPŪTENIS
Nepieciešams:
700 g svaigu vai saldētu zemeņu
cukurs pēc garšas
1 litrs ūdens
150 g mannas putraimu
svaigas vai saldētas ogas pārkaisīšanai
Pagatavošana:
1. Upeņu ogas vai Sablendētas zemenes liek katlā, pārlej ar ūdeni un liek vārīties.
2. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno pēc garšas cukuru un pavāra apmēram 10 min.
3. Tad samazina liesmu un lēnām, nepārtraukti maisot, ber iekšā mannas putraimus. Turpina maisīt un vārīt, kamēr manna uzbriedusi (aptuveni 5 - 7 minūtes), tad katliņam uzliek vāku un atstāj, lai putra padziest.
4. Kad putra katliņā padzisusi, to kārtīgi saputo.
5. Pasniedz ar pienu un rotā ar svaigām vai saldētām ogām.
Labu apetīti!
-