Galerija 02.04.2021
2 attēli • 2. apr 2021 10:42
MAIGĀ BIEZPIENA KŪKA
Nepieciešams:
Pamatnei:
150 g sviesta vai margarīna
40 g cukura
šķipsniņa sāls
1 ola
260 g miltu
Biezpiena pildījumam:
400 g biezpiena
60 g cukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura
1 sarīvēta citrona miziņa
4 tējkarotes želatīna
Rotājumam:
svaigas vai saldētas ogas
Pagatavošana:
1. Sviestam vai margarīnam pievieno sāli, cukuru, olu, miltus un samīca mī...VairākMAIGĀ BIEZPIENA KŪKA
Nepieciešams:
Pamatnei:
150 g sviesta vai margarīna
40 g cukura
šķipsniņa sāls
1 ola
260 g miltu
Biezpiena pildījumam:
400 g biezpiena
60 g cukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura
1 sarīvēta citrona miziņa
4 tējkarotes želatīna
Rotājumam:
svaigas vai saldētas ogas
Pagatavošana:
1. Sviestam vai margarīnam pievieno sāli, cukuru, olu, miltus un samīca mīklu, kuru uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī.
2. Pēc pusstundas mīklu izņem no ledusskapja un vienmērīgi ieklāj kūkas veidnē ar noņemamām malām. Mīklu sadursta ar dakšiņu un liek cepties uz 15 minūtēm līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
3. Gatavu izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
4. Tikmēr gatavo pildījumu: blenderī liek biezpienu, sarīvētu citron miziņu, cukuru, vaniļas cukuru un sablendē viendabīgā masā.
5. Želatīnu 10 minūtes mērcē aukstā ūdenī, tad nolej lieko šķidrumu, bet uzbriedušo želatīnu, maisot, kausē katliņā uz mazas liesmas apmēram 30 sekundes, līdz tas izkusis.
6. Pēc tam izkusušo želatīnu iemaisa sablendētajā biezpiena masā, kuru uzlej pa virsu atdzisušajai pamatnei. Liek ledusskapī uz dažām stundām, lai sastingst.
7. Gatavu kūku izņem no ledusskapja, sagriež porciju gabalos un rotā ar ogām.
Labu apetīti!