Galerija 01.04.2021
1 attēls • 1. apr 2021 09:02
BRŪNIE RĪSI AR ĶIRBI KOKOSRIEKSTU PIENA MĒRCĒ
Nepieciešams:
250 g brūnie rīsi
1/2 neliela sviesta ķirbja
400 ml kokosriekstu piena
1 sīpols
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
2 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana:
1. Rīsus liek katlā, pārlej ar ūdeni, kuram pievienota sāls pēc garšas un vāra gatavus. Pēc tam atstāj katliņā zem vāka, lai uzbriest.
2. Dziļā pannā sakarsētā...VairākBRŪNIE RĪSI AR ĶIRBI KOKOSRIEKSTU PIENA MĒRCĒ
Nepieciešams:
250 g brūnie rīsi
1/2 neliela sviesta ķirbja
400 ml kokosriekstu piena
1 sīpols
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
2 ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana:
1. Rīsus liek katlā, pārlej ar ūdeni, kuram pievienota sāls pēc garšas un vāra gatavus. Pēc tam atstāj katliņā zem vāka, lai uzbriest.
2. Dziļā pannā sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu. Kad tas apcepies zeltains, pievieno kubiņos sagrieztu ķirbi un, ik pa brīdim apmaisot, turpina cept apmēram 10 minūtes.
3. Tad lej klāt kokosriekstu pienu, pievieno sāli un piparus, un uz nelielas liesmas sautē līdz tādai gatavības pakāpei, kā jums garšo.
4. Kad ķirbis pietiekami mīksts, taču nejūk laukā, pievieno novārītos rīsus, visu samaisa, pasautē vēl apmēram 5 minūtes un var ņemt nost no uguns.
Labu apetīti!
-