Galerija 28.03.2021
1 attēls • 28. mar 2021 09:15
PILDĪTA PAPRIKA AR SIERU UN SAULESPUĶU SĒKLIŅĀM
Nepieciešams:
4 sarkanās paprikas
250 g maltās gaļas
125 g (1 paciņa) rīsu
400 g konservēti tomātu gabaliņi savā sulā
1 daiviņa ķiploka
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
1 dārzeņu buljona kubiņš
4 ēdamkarotes izlobītu saulespuķu sēkliņu
100 g Krievijas siera
Pagatavošana:
1. Rīsus novāra un atdzesē.
2. Piparu pāks...VairākPILDĪTA PAPRIKA AR SIERU UN SAULESPUĶU SĒKLIŅĀM
Nepieciešams:
4 sarkanās paprikas
250 g maltās gaļas
125 g (1 paciņa) rīsu
400 g konservēti tomātu gabaliņi savā sulā
1 daiviņa ķiploka
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
1 dārzeņu buljona kubiņš
4 ēdamkarotes izlobītu saulespuķu sēkliņu
100 g Krievijas siera
Pagatavošana:
1. Rīsus novāra un atdzesē.
2. Piparu pākstis nomazgā, pārgriež gareniski uz pusēm un iztīra sēklas.
3. Malto gaļu samaisa kopā ar sāli, pipariem un caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku. Pievieno atdzesētos rīsus un vēlreiz samaisa.
4. Iegūto masu sapilda paprikas pusītēs.
5. Piepildītās paprikas pusītes kārto dziļā pannā, pārlej ar konservētajiem tomātiem, pievieno sadrupinātu buljona kubiņu un pielej ūdeni tik daudz, lai paprika būtu nosegta apmēram par divām trešdaļām.
6. Pannai uzliek vāku un uz nelielas liesmas sautē, līdz paprika gatava.
7. Tad noņem vāku, pārkaisa papriku ar sieru un saulespuķu sēkliņām, un turpina karsēt, līdz siers izkusis.
8. Gatavas pildītās paprika pusītes pasniedz ar skābu krējumu.
Labu apetīti!
-