Galerija 26.03.2021
3 attēli • 26. mar 2021 19:50
CEPELĪNI
Nepieciešams:
3 lieli vārīti kartupeļi
1 kg nevārīti kartupeļi
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pildījumam:
300 g maltās gaļas
1 tējkarote sviesta
1 smalki sakapāts vai sarīvēts sīpols
1 tējkarote smalki sakapāta majorāna
1 tējkarote smalki sakapāta timiāna
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Piedevām:
200 g bekona
skābs krējums
svaigi zaļum...VairākCEPELĪNI
Nepieciešams:
3 lieli vārīti kartupeļi
1 kg nevārīti kartupeļi
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pildījumam:
300 g maltās gaļas
1 tējkarote sviesta
1 smalki sakapāts vai sarīvēts sīpols
1 tējkarote smalki sakapāta majorāna
1 tējkarote smalki sakapāta timiāna
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Piedevām:
200 g bekona
skābs krējums
svaigi zaļumi
Pagatavošana:
1. Vārītos kartupeļus samaļ gaļas mašīnā.
2. Nevārītos kartupeļus nomizo, sarīvē uz kartupeļu rīves, liek marlē un no tiem nospiež lieko sulu. Sarīvētos kartupeļus liek atpakaļ bļodā, bet šķidrumu nostādina. Pēc tam šķidrumu nolej, bet kartupeļu cieti, kas nostājusies trauka apakšā, pievieno kartupeļu masai.
3. Sajauc vārītos kartupeļus ar rīvētajiem, pievieno sāli, piparus un rūpīgi visu samaisa.
4. Lai pagatavotu cepelīnu pildījumu, pannā izkausē sviestu, pievieno sīpolus un, nemitīgi maisot, cep 2 minūtes. Tad pievieno malto gaļu un, ik pa brīdim apmaisot, turpina cept, līdz gaļa gatava. Pievieno majorānu, timiānu, sāli, piparus un samaisa.
5. Veido cepelīnus: plaukstā paņem apmēram 2 ēdamkarotes kartupeļu masas un izveido kā pankūku. Pankūkas vidū liek sagatavoto pildījumu, bet maliņas pārloka pildījumam pāri. Veidojumu paviļā rokās, līdz tas iegūst cilindrisku formu. Atkārto šo procesu, līdz izmantota visa kartupeļu masa.
6. Lielā katlā uzvāra ūdeni un uzmanīgi liek tajā cepelīnus. Kad cepelīni būs gatavi, tie pacelsies virs ūdens. Tad, izmantojot putu karoti, tos no katla izņem un liek bļodā.
7. Kad cepelīni gatavi, uz pannas apcep kubiņos sagrieztu bekonu.
8. Cepelīnus pasniedz garnētus ar bekonu, krējumu un sasmalcinātiem svaigiem zaļumiem.
Labu apetīti!