Galerija 20.03.2021
1 attēls • 20. mar 2021 16:08
BALTMAIZE AR AUZU MILTIEM
Nepieciešams:
1.5 glāzes silta ūdens
1 ēdamkarote piena pulvera
1 tējkarote sāls
2 ēdamkarotes cukura
3 ēdamkarotes sviesta
2 glāzes kviešu miltu
2,5 glāzes auzu miltu
3 tējkarotes sausā rauga
½ ola pārsmērēšanai
sēkliņas pārkaisīšanai
Pagatavošana:
1. Bļodā ielej ūdeni, pievieno sāli, piena pulveri, cukuru, mīkstu sviestu, kviešu un auzu miltus, raugu un...VairākBALTMAIZE AR AUZU MILTIEM
Nepieciešams:
1.5 glāzes silta ūdens
1 ēdamkarote piena pulvera
1 tējkarote sāls
2 ēdamkarotes cukura
3 ēdamkarotes sviesta
2 glāzes kviešu miltu
2,5 glāzes auzu miltu
3 tējkarotes sausā rauga
½ ola pārsmērēšanai
sēkliņas pārkaisīšanai
Pagatavošana:
1. Bļodā ielej ūdeni, pievieno sāli, piena pulveri, cukuru, mīkstu sviestu, kviešu un auzu miltus, raugu un samīca mīklu. Mīkla jāmīca tik ilgi, līdz tā nelīp pie rokām.
2. Gatavu mīklu liek formiņā, izlīdzina, pārsmērē ar sakultu olu un atstāj uz pusstundu, lai uzrūgst.
3. Pēc tam pārkaisa ar sēkliņām un liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep līdz gatavībai (apmēram stundu)
Labu apetīti!
-