Galerija 20.03.2021
1 attēls • 20. mar 2021 10:04
ZEFĪRA KŪKA AR ZEMENĒM UN VALRIEKSTIEM
Nepieciešams:
200 g Selgas cepumu
300 g margarīna
500 g zefīra
500 ml saldā krējuma
1 ēdamkarote cukura
500 g svaigu vai saldētu zemeņu
sauja valriekstu
Pagatavošana:
1. Cepumus sīki saberž vai sastampā, pievieno izkausētu margarīnu un samaisa viendabīgā masā. Iegūto masu liek trauka pamatnē un izlīdzina.
2. Zefīru sagriež neli...VairākZEFĪRA KŪKA AR ZEMENĒM UN VALRIEKSTIEM
Nepieciešams:
200 g Selgas cepumu
300 g margarīna
500 g zefīra
500 ml saldā krējuma
1 ēdamkarote cukura
500 g svaigu vai saldētu zemeņu
sauja valriekstu
Pagatavošana:
1. Cepumus sīki saberž vai sastampā, pievieno izkausētu margarīnu un samaisa viendabīgā masā. Iegūto masu liek trauka pamatnē un izlīdzina.
2. Zefīru sagriež nelielos gabaliņos un vienmērīgi uzber pa virsu cepumu kārtai.
3. Saldo krējumu saputo kopā ar vienu ēdamkaroti cukura. Iegūto putukrējuma masu noklāj virs zefīra kārtas.
4. Zemenes sablendē un pārlej pāri putukrējuma kārtai.
5. Kūkas virsu pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem.
6. Kūku novieto uz vairākām stundām vēsumā, lai tā sastingst un savelkas.
7. Pēc tam var griezt gabaliņos un baudīt!
Labu apetīti!
-