Galerija 05.03.2021
1 attēls • 5. mar 2021 21:34
SELGAS CEPUMU TORTE AR MANDARĪNIEM UN MARMELĀDI'
Nepieciešams:
4 paciņas klasisko Selgas cepumu
900 g biezpiena
350 ml saldā krējuma
1 tējkarote kanēļa
mandarīni pēc vajadzības
cukurs pēc garšas
500 ml apelsīnu vai mandarīnu ievārījuma
marmelāde rotāšanai
Pagatavošana:
1. Ņem lēzenu un seklu garenas formas trauku (der arī virtuves dēlītis) un liek tajā pirmo cepumu kārtu. Šajā gad...VairākSELGAS CEPUMU TORTE AR MANDARĪNIEM UN MARMELĀDI'
Nepieciešams:
4 paciņas klasisko Selgas cepumu
900 g biezpiena
350 ml saldā krējuma
1 tējkarote kanēļa
mandarīni pēc vajadzības
cukurs pēc garšas
500 ml apelsīnu vai mandarīnu ievārījuma
marmelāde rotāšanai
Pagatavošana:
1. Ņem lēzenu un seklu garenas formas trauku (der arī virtuves dēlītis) un liek tajā pirmo cepumu kārtu. Šajā gadījumā garumā novietoti 4 cepumi, bet platumā 3 cepumi. Tātad kopā kārtu veido 12 cepumi.
2. Saldo krējumu kopā ar cukuru rūpīgi saputo.
3. Bļodā sadrupina vai caur sietiņu izberž biezpienu, tam pievieno saputoto krējumu un samaisa. Trešo daļu sagatavotās biezpiena masas uzmanīgi pārsmērē pirmajai cepumu kārtai.
4. Tad liek nākamo cepumu kārtu, kuru pārsmērē ar apelsīnu vai mandarīnu ievārījumu.
5. Trešo cepumu kārtu pārsmērē ar no pusi no atlikušās biezpiena masas.
6. Ceturto cepumu kārtu atkal pārsmērē ar ievārījumu un pārliek ar sasmalcinātām mandarīnu daiviņām.
7. Piekto jeb pēdējo cepumu kārtu pārklāj ar atlikušo biezpiena masu un izrotā pēc vēlēšanās ar mandarīnu daiviņām un marmelādes gabaliņiem.
8. Gatavu cepumu torti novieto uz vairākām stundām vēsumā, lai tā savelkas un sastingst.
Labu apetīti!
Gatavoja un fotografēja Iveta Apškrūma
-