Galerija 28.02.2021
1 attēls • 28. feb 2021 08:50
PANNĀ CEPTI DĀRZEŅI
Nepieciešams:
1 liels sīpols
1 neliels svaigs cukini
1/4 no neliela puķkāposta
4 vidēji kartupeļi
1 sarkanā paprika
4 daiviņas ķiploka
200 g saldētu zaļo pākšu pupiņu
10 svaigi ķiršu tomātiņi
1/3 tējkarotes kaltēta timiāna
malti melnie pipari pēc garšas
sāls pēc garšas
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Vispirms sagatavo visus dārzeņus: sīpolu nomizo un sagri...VairākPANNĀ CEPTI DĀRZEŅI
Nepieciešams:
1 liels sīpols
1 neliels svaigs cukini
1/4 no neliela puķkāposta
4 vidēji kartupeļi
1 sarkanā paprika
4 daiviņas ķiploka
200 g saldētu zaļo pākšu pupiņu
10 svaigi ķiršu tomātiņi
1/3 tējkarotes kaltēta timiāna
malti melnie pipari pēc garšas
sāls pēc garšas
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Vispirms sagatavo visus dārzeņus: sīpolu nomizo un sagriež pusgredzenos. Ķiploku notīra un sasmalcina. Cukini sagriež plānās ripiņās. Papriku iztīra no sēklām un sagriež strēmelītēs. Puķkāpostu sadala nelielās rozetēs. Kartupeļus nomizo un sagriež salmiņos.
2. Visus sagatavotos dārzeņus liek pannā sakarsētā eļļā, pārkaisa ar sāli, pipariem, timiānu un cep, ik pa brīdim apgrozot, līdz dārzeņi gandrīz gatavi. Tad pievieno saldētas zaļās pākšu pupiņas un turpina cept līdz gatavībai.
3. Beigās dārzeņiem pieliek ķiršu tomātiņus un vēl pāris minūtes pakarsē, lai tomātiņi paspēj izsilt no iekšpuses, taču saglabā savu glīto izskatu.
4. Gatavus dārzeņus pasniedz kā atsevišķu ēdienu vai kā piedevu rīsiem un gaļas ēdieniem.
Labu apetīti!
-