Galerija 19.02.2021
1 attēls • 19. feb 2021 19:18
PAELJA AR JŪRAS VELTĒM
Nepieciešams:
500 g rīsu
5 ēdamkarotes olīveļļas
2 ķiploka daiviņas
3 vistas filejas
225 g saldēta jūras produktu maisījuma
2 sarkanās paprikas pākstis
2 sīpoli
1 citrons, sagriezts daiviņās
1 svaiga čili pāksts
2 tomāti
1 tējkarote kurkuma
2 lauru lapas
sāls pēc garšas
Pa zariņam timiāna, rozmarīna, pētersīļa
Pagatavošana:
1. Pannā sakarsētā olīveļļā...VairākPAELJA AR JŪRAS VELTĒM
Nepieciešams:
500 g rīsu
5 ēdamkarotes olīveļļas
2 ķiploka daiviņas
3 vistas filejas
225 g saldēta jūras produktu maisījuma
2 sarkanās paprikas pākstis
2 sīpoli
1 citrons, sagriezts daiviņās
1 svaiga čili pāksts
2 tomāti
1 tējkarote kurkuma
2 lauru lapas
sāls pēc garšas
Pa zariņam timiāna, rozmarīna, pētersīļa
Pagatavošana:
1. Pannā sakarsētā olīveļļā liek uz pusēm pārgrieztus ķiplokus kopā ar lauru lapām un garšaugiem.
2. Kad ķiploks apcepies un garšas savilkušās, ņem to visu no pannas ārā.
3. Aromātiskajā eļļā liek apcepties gabaliņos sagrieztu vistas fileju.
4. Pēc brīža pievieno smalki sagrieztus tomātus, sīpolus, papriku un sāli.
5. Kad vistas fileja gandrīz gatava, pievieno jūras veltes un, ik pa brīdim apmaisot, turpina cept, līdz viss gatavs. Tad apceptos filejas gabaliņus un jūras veltes izņem no pannas ārā un pagaidām noliek malā.
6. Pannā vienmērīgi ieber rīsus, tiem pievieno kurkumu, sāli, čili, pāris citrona daiviņas un visu pārlej ar ūdeni. Ūdenim jābūt trīs reizes vairāk nekā rīsiem: sākumā pannā virs rīsiem ūdenim ir jābūt divu pirkstu biezumā! Ja nevēlaties, lai rīsi salīp, kopš šī brīža maisīt nedrīkst.
7. Pannai uzliek vāku un turpina sautēt uz nelielas liesmas.
8. Kad rīsi gatavi, pievieno izsutinātās jūras veltes ar vistas filejām, pārējās citrona daivas un garšaugus.
Labu apetīti!
-