Galerija 16.02.2021
1 attēls • 16. feb 2021 07:57
RĪVĒTU KARTUPEĻU KLIMPAS AR KRĒJUMU VAI GAĻAS MĒRCI
Nepieciešams:
Kartupeļu klimpām:
2 kg kartupeļu
2 olas
sāls pēc garšas
Gaļas mērcei:
1 kg cūkas šķiņķa
1 sīpols
1 burkāns
Šķipsniņa muskatrieksta
Malti melnie pipari pēc garšas
1 lauru lapa
Sāls pēc garšas
3 ēdamkarotes skābā krējuma
Pagatavošana:
1. Kartupeļus nomizo, nomazgā, sarīvē uz kartupeļu rīves, ieliek marlē un nosp...VairākRĪVĒTU KARTUPEĻU KLIMPAS AR KRĒJUMU VAI GAĻAS MĒRCI
Nepieciešams:
Kartupeļu klimpām:
2 kg kartupeļu
2 olas
sāls pēc garšas
Gaļas mērcei:
1 kg cūkas šķiņķa
1 sīpols
1 burkāns
Šķipsniņa muskatrieksta
Malti melnie pipari pēc garšas
1 lauru lapa
Sāls pēc garšas
3 ēdamkarotes skābā krējuma
Pagatavošana:
1. Kartupeļus nomizo, nomazgā, sarīvē uz kartupeļu rīves, ieliek marlē un nospiež lieko sulu.
2. Nolieto kartupeļu sulu nostādina un nolej . Apakšā palikušo kartupeļu cieti pievieno sarīvētajai kartupeļu masai.
3. Kartupeļu masā iemaisa olu, sāli un miltus.
4. Katliņā uzvāra ūdeni. No kartupeļu masas veido palielas klimpas un liek verdošajā ūdenī, lai vārās. Kad kartupeļu klimpas uzpeld augšpusē, tās ir gatavas.
5. Gatavās klimpas ar putu karoti ņem no katla ārā un liek servējamā traukā.
6. Gaļas mērcei šķiņķi sagriež nelielos gabaliņos un kopā ar sasmalcinātu sīpolu pannā apcep.
7. Apceptos gaļas gabaliņus un sīpolus pārliek kartupeļu klimpu novārījumā, pievieno uz sakņu rīves sarīvētu burkānu, lauru lapu, muskatriekstu, piparus, sāli un uz vidējas liesmas sautē, līdz gaļa gatava.
8. Gatavajā gaļas mērcē iemaisa krējumu.
Labu apetīti!
-