Galerija 12.02.2021
1 attēls • 12. feb 2021 20:06
BRŪKLEŅU UN ĀBOLU ĶĪSELIS
Nepieciešams:
400 g saldētu brūkleņu
2 saujas kaltētu ābolu šķēlītes
cukurs pēc garšas
1 tējkarote rīvētas apelsīna miziņas
2 krustnagliņas
5 ēdamkarotes kartupeļu miltu
Pagatavošana:
1. Brūklenes sablendē un kopā ar kaltētiem āboliem liek katliņā.
2. Pārlej ar ūdeni, pievieno apelsīnu miziņu, krustnagliņas, cukuru un liek vārīties. Vāra, līdz āboli mīksti....VairākBRŪKLEŅU UN ĀBOLU ĶĪSELIS
Nepieciešams:
400 g saldētu brūkleņu
2 saujas kaltētu ābolu šķēlītes
cukurs pēc garšas
1 tējkarote rīvētas apelsīna miziņas
2 krustnagliņas
5 ēdamkarotes kartupeļu miltu
Pagatavošana:
1. Brūklenes sablendē un kopā ar kaltētiem āboliem liek katliņā.
2. Pārlej ar ūdeni, pievieno apelsīnu miziņu, krustnagliņas, cukuru un liek vārīties. Vāra, līdz āboli mīksti.
3. Atsevišķā traukā ieber kartupeļu miltus, pielej nedaudz auksta ūdens un samaisa viendabīgā putriņā.
4. Nepārtraukti maisot ķīseli, tam lēnām pievieno sagatavoto kartupeļu cietes putriņu. Turpina maisīt, līdz ķīselis atkal sāk vārīties. Ja to nedarīsiet, ķīselī izveidosies miltu kunkuļi.
5. Kad ķīselis nedaudz sabiezējis, tas it gatavs. Katlu noņem no uguns un atstāj, lai atdziest.
6. Atdzisušu ķīseli pilda porciju traukos un pasniedz ar saputotu krējumu.
Labu apetīti!
-