Galerija 24.01.2021
1 attēls • 24. jan 2021 13:38
GRIĶU KOTLETES
Nepieciešams:
1 glāze griķu
1 sīpols
1 ola
3 ēdamkarotes miltu
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Griķus ber katliņā, pārlej ar divām glāzēm ūdens un uz vidējas liesmas liek vārīties. Katliņam uzliek vāku un vāra, līdz griķi gatavi un ūdens iztvaikojis. Tad katliņu noņem no uguns un griķus uz 5 minūtēm atstāj zem vā...VairākGRIĶU KOTLETES
Nepieciešams:
1 glāze griķu
1 sīpols
1 ola
3 ēdamkarotes miltu
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Griķus ber katliņā, pārlej ar divām glāzēm ūdens un uz vidējas liesmas liek vārīties. Katliņam uzliek vāku un vāra, līdz griķi gatavi un ūdens iztvaikojis. Tad katliņu noņem no uguns un griķus uz 5 minūtēm atstāj zem vāka, lai tie kārtīgi uzbriest.
2. Pa to laiku sasmalcina sīpolu un uz pannas sakarsētā eļļā apcep.
3. Uzbriedušos griķus ber bļodā, pievieno apceptos sīpolus, olu, sarīvētu sieru, miltus, sāli un piparus. Visu samīca viendabīgā masā.
4. No masas veido kotletes un liek pannā sakarsētā eļļā cepties apmēram 3 minūtes no katras puses.
5. Pasniedz ar zaļumiem un skābu krējumu vai tzatziki mērci.
Labu apetīti!
-