Galerija 10.01.2021
1 attēls • 10. jan 2021 14:08
KRĒMĪGAIS RISOTO AR DĀRZEŅIEM UN SĒNĒM
Nepieciešams:
1 glāze rīsu
2 sīpoli
1 sarkanā paprika
1 neliels baklažāns
300 g muskata ķirbis
200 g ceptas gailenes vai citas sēnes
1 sauja Indijas rieksti
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
1 ēdamkarote garam masala garšvielu maisījums
200 ml saldais krējums
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Rīsus novāra un atstāj katliņā uz 5 –...VairākKRĒMĪGAIS RISOTO AR DĀRZEŅIEM UN SĒNĒM
Nepieciešams:
1 glāze rīsu
2 sīpoli
1 sarkanā paprika
1 neliels baklažāns
300 g muskata ķirbis
200 g ceptas gailenes vai citas sēnes
1 sauja Indijas rieksti
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
1 ēdamkarote garam masala garšvielu maisījums
200 ml saldais krējums
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Rīsus novāra un atstāj katliņā uz 5 – 10 minūtēm, lai uzbriest.
2. Pannā sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātus sīpolus.
3. Kad sīpoli apcepušies caurspīdīgi, tiem pievieno strēmelītēs sagrieztu papriku, kubiņos sagrieztu ķirbi un kubiņos sagrieztu baklažānu. Pārkaisa ar sāli un, ik pa brīdim apmaisot, turpina cept, līdz dārzeņi kļuvuši pusmīksti.
4. Tad pievieno ceptas sēnes, rupji sadrupinātus riekstus, piparus un garam masala garšvielu. Visu pārlej ar saldo krējumu, pannai uzliek vāku un uz mazas liesmas sautē, līdz viss gatavs.
5. Gatavo sautējumu pievieno novārītajiem rīsiem un rūpīgi izmaisa. Ja vēlas, pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm.
Labu apetīti!
-