Galerija 16.12.2020
1 attēls • 16. dec 2020 07:38
OMLETE VIDUSJŪRAS REĢIONA GAUMĒ
Nepieciešams:
1 sarkanā parika
1 sīpols
½ neliela cukini
10 tumšās olīvas
2 svaigi pētersīļu zariņi
5 olas
250 ml piena
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
100 g labi kūstoša siera
Pagatavošana:
1. Sīpolu notīra, sasmalcina un pannā apcep, līdz tas kļūst caurspīdīgs.
2. Tad pievieno gabaliņos sagrieztu cukini, strēmelītēs sagrieztu p...VairākOMLETE VIDUSJŪRAS REĢIONA GAUMĒ
Nepieciešams:
1 sarkanā parika
1 sīpols
½ neliela cukini
10 tumšās olīvas
2 svaigi pētersīļu zariņi
5 olas
250 ml piena
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
100 g labi kūstoša siera
Pagatavošana:
1. Sīpolu notīra, sasmalcina un pannā apcep, līdz tas kļūst caurspīdīgs.
2. Tad pievieno gabaliņos sagrieztu cukini, strēmelītēs sagrieztu papriku, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus, pārkaisa ar sāli un pipariem, un turpina cept, līdz dārzeņi pusgatavi.
3. Kamēr dārzeņi cepas, sakuļ olas, tām pielej pienu, pievieno uz pusēm pārgrieztas olīvas un samaisa.
4. Kad dārzeņi pusmīksti, olu maisījumu pārlej pāri pannas saturam. 5. Liesmu samazina līdz minimumam, pannai uzliek vāku un karsē, līdz omlete sarecējusi.
5. Gatavu omleti pārkaisa ar sarīvētu sieru un pasniedz.
Labu aptīti!
-