Galerija 02.12.2020
1 attēls • 2. dec 2020 09:40
ZIVJU ZUPA AR KAUSĒTO SIERU
Nepieciešams:
300 g laša
300 g līdakas
1 neliels brokolis
3 burkāni
1 pastinaka sakne
4 - 5 kartupeļi
1 sīpols
3 daiviņas ķiploka
200 g kausētā siera "Dzintariņš"
1 ēdamkarote kaltētu sasmalcinātu pētersīļu
1 ēdamkarote kaltētu sasmalcinātu diļļu
2 lauru lapas
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Laša un līdakas gabalus liek katl...VairākZIVJU ZUPA AR KAUSĒTO SIERU
Nepieciešams:
300 g laša
300 g līdakas
1 neliels brokolis
3 burkāni
1 pastinaka sakne
4 - 5 kartupeļi
1 sīpols
3 daiviņas ķiploka
200 g kausētā siera "Dzintariņš"
1 ēdamkarote kaltētu sasmalcinātu pētersīļu
1 ēdamkarote kaltētu sasmalcinātu diļļu
2 lauru lapas
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Laša un līdakas gabalus liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno lauru lapas un sāli. Vāra, līdz zivis gatavas. Tad katlu noņem no uguns, zivis izņem no katla, sadala mazākos gabaliņos un noliek malā.
2. Pannā sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu un sarīvētus burkānus.
3. Katlu ar buljonu atkal liek uz uguns un kad parādās pirmie burbuļi, tajā liek apcepto sīpolu un burkānu maisījumu, sarīvētu pastinaku, gabaliņos sagrieztus kartupeļus un rozetēs sadalītu brokoli.
4. Pievieno arī caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus, pētersīļus, dilles, piparus un sāli. Vāra, līdz dārzeņi gatavi.
5. Tad zupā iemaisa kausēto sieru un iepriekš sagatavotos zivju gabaliņus.
Labu apetīti!
-