Galerija 07.10.2020
1 attēls • 7. okt 2020 18:51
MĀJĀS GATAVOTA SALDĒJUMA TORTE
Nepieciešams:
3 olu dzeltenumi
5 ēdamkarotes cukura
500 ml saldā krējuma
100 g kondensētā piena ar cukuru
175 g Filadelfijas šokolādes siera
2 saujas svaigu aveņu
2 saujas svaigu melleņu
1 neliela šokolādes tāfelīte
3 paciņas Selgas cepumu
5 ēdamkarotes jebkāda skābena ievārījuma
Pagatavošana:
1. Olu dzeltenumiem pievieno 3 ēdamkarotes cukura un puto, līdz masa...VairākMĀJĀS GATAVOTA SALDĒJUMA TORTE
Nepieciešams:
3 olu dzeltenumi
5 ēdamkarotes cukura
500 ml saldā krējuma
100 g kondensētā piena ar cukuru
175 g Filadelfijas šokolādes siera
2 saujas svaigu aveņu
2 saujas svaigu melleņu
1 neliela šokolādes tāfelīte
3 paciņas Selgas cepumu
5 ēdamkarotes jebkāda skābena ievārījuma
Pagatavošana:
1. Olu dzeltenumiem pievieno 3 ēdamkarotes cukura un puto, līdz masa kļūst gaiša.
2. Saldajam krējumam pievieno 2 ēdamkarotes cukura un saputo stingru putukrējumu.
3. Putukrējumam pievieno saputotos olu dzeltenumus, iebiezināto pienu un vēlreiz visu rūpīgi saputo. Saputotajā masā iemaisa pusi ogu un pusi salauzītu šokolādes gabaliņu.
4. Sagatavoto masu sadala divās daļās un vienai pusei piemaisa klāt Ffiladelfijas siera šokolādi. Tādējādi mums izveidojas viena daļa baltā saldējuma, bet otra- brūnā saldējuma. Abas sagatavotās daļas ieliek uz pāris stundām saldētavā.
5. Formas pamatni izklāj ar pusi no Selgas cepumiem. Ja vēlas, cepumus var sadrupināt. Pa virsu liek sasaldēto baltā saldējuma kārtu.
6. Tad liek vēl vienu kārtu ar Selgas cepumiem, ko pārsmērē ar ievārījumu. Pa virsu klāj brūnā šokolādes saldējuma kārtu.
7. Rotā ar atlikušajām ogām un šokolādes gabaliņiem.
Labu apetīti!
-