Galerija 03.09.2020
1 attēls • 3. sep 2020 07:36
ĀTRĀ BIEZPIENMAIZE AR ROZĪNĒM
Nepieciešams:
Mīklai:
160 g auksta sviesta
280 g miltu
1 ola
100 g cukura
1 tējkarote sodas
Biezpiena masai:
1 kg biezpiena
3 olas
200 g cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
sauja izmērcētu rozīņu
Pārsmērēšanai:
1 ola
Pagatavošana:
1. Rozīnes pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uzbriest.
2. Sviestu uz rupjās rīves sarīvē, pievieno miltus, dzeramo sodu, sakultas...VairākĀTRĀ BIEZPIENMAIZE AR ROZĪNĒM
Nepieciešams:
Mīklai:
160 g auksta sviesta
280 g miltu
1 ola
100 g cukura
1 tējkarote sodas
Biezpiena masai:
1 kg biezpiena
3 olas
200 g cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
sauja izmērcētu rozīņu
Pārsmērēšanai:
1 ola
Pagatavošana:
1. Rozīnes pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uzbriest.
2. Sviestu uz rupjās rīves sarīvē, pievieno miltus, dzeramo sodu, sakultas olas un cukuru. Visu samīca viendabīgā mīklā.
3. Biezpienu saspaida ar dakšiņu vai izberž caur sietu. Pievieno vaniļas cukuru, cukuru, sakultas olas un izmērcētās rozīnes. Visu kārtīgi izmaisa.
4. Mīklu izklāj veidnē un pārliek ar sagatavoto biezpiena masu. virsmu pārsmērē ar sakultu olu.
5. Veidni liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.
6. Gatavu izņem no krāsns un sagriež porciju gabaliņos.
Labu apetīti!
-