Galerija 17.07.2020
1 attēls • 17. jūl 2020 10:42
VĀRĪTI VĒŽI
Pareizi vārīti vēži ir tiešām pasakains gardums.
Nepieciešams:
vismaz 1 kg vaigu vēžu
ūdens
sāls daudzums: uz 1 litru ūdens 0,5 ēdamkarotes sāls
sauja upeņu lapas
2 lauru lapas
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
daži melnie pipargraudi
daži smaržīgie pipari
paliela buntīte diļļu ar visiem ziediem
Pagatavošana:
1. katlā ieliek diļļu kātus, upeņu lapas un pārlej ar ūdeni. Pievieno sāli un...VairākVĀRĪTI VĒŽI
Pareizi vārīti vēži ir tiešām pasakains gardums.
Nepieciešams:
vismaz 1 kg vaigu vēžu
ūdens
sāls daudzums: uz 1 litru ūdens 0,5 ēdamkarotes sāls
sauja upeņu lapas
2 lauru lapas
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
daži melnie pipargraudi
daži smaržīgie pipari
paliela buntīte diļļu ar visiem ziediem
Pagatavošana:
1. katlā ieliek diļļu kātus, upeņu lapas un pārlej ar ūdeni. Pievieno sāli un liek vārīties.
2. Kad ūdens sāk vārīties, liek iekšā visas garšvielas (lauru lapas, sīpolu, ķiploku daiviņas, melnos un smaržīgos piparus). un vāra apmēram piecas minūtes.
3. Pēc tam ar knaiblēm pa vienam ar ūsām pa priekšu liek iekšā vēžus un vāra tik ilgi, līdz vēži maina krāsu un kļūst sarkani (apmēram 20 minūtes). Svarīgi vēžus nepārvārīt, jo tad to gaļa kļūs sīksta.
4. Kad vēži gatavi, katlu noņem no uguns un atstāj uz pusstundu, lai vēži kļūst sulīgāki un savelkas ar buljonam pievienotajām garšvielām.
5. Pēc pusstundas vēži ir pilnībā gatavi un baudāmi.
Labu apetīti!