Galerija 05.07.2020
1 attēls • 5. jūl 2020 17:54
CEPUMI "RIEKSTIŅI"
Bērnība ir tā pasakainā atmiņu zeme, kurā viss notika pa īstam un šķita brīnumskaists. Arī māmiņas ceptie saldumi likās paši skaistākie, smaržīgākie un garšīgākie. Tādi, kas paši prasījās mutē un kusa uz mēles... Bet varbūt tie bija tik garšīgi un skaisti tāpēc, ka tika cepti īpašās formiņās? Piemēram cepumi "Riekstiņi", kas ir viens no lielākajiem gardum...VairākCEPUMI "RIEKSTIŅI"
Bērnība ir tā pasakainā atmiņu zeme, kurā viss notika pa īstam un šķita brīnumskaists. Arī māmiņas ceptie saldumi likās paši skaistākie, smaržīgākie un garšīgākie. Tādi, kas paši prasījās mutē un kusa uz mēles... Bet varbūt tie bija tik garšīgi un skaisti tāpēc, ka tika cepti īpašās formiņās? Piemēram cepumi "Riekstiņi", kas ir viens no lielākajiem gardumiem ne tikai bērnībā, bet arī tagad. Turklāt formiņas šo cepumu pagatavošanai nopērkamas vēl joprojām.
Nepieciešams:
Cepumiem:
3 olas
200 g sviesta vai margarīna
150 g cukura
3 glāzes miltu
šķipsniņa sāls
1 tējkarote cepamā pulvera
Pildījumam:
1 bundža vārīta iebiezinātā piena
Pagatavošana:
1. Olas kopā ar sāli un cukuru sakuļ, pievieno izkausētu sviestu un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Samīca viendabīgu mīklu.
2. Riekstiņu formiņas sasmērē ar eļļu, katrā formiņā ieliek nedaudz mīklas un cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, cep gaiši brūnas (zeltainas) "riekstiņu" pusītes.
3. Gatavus izņemam no cepeškrāsns, nedaudz atdzesējam, izņemam no formiņām. Katrā pusītē iesmērējam nedaudz vārīta iebiezinātā piena, vidū starp divām pusītēm ievietojam riekstu, saspiežam pusītes kopā.
Labu apetīti!
-