Galerija 25.06.2020
1 attēls • 25. jūn 2020 21:56
GRILĒTA LAŠA FILEJA AR CEPTIEM DĀRZEŅIEM
Nepieciešams:
Laša filejai:
1 laša fileja ar visu ādu
1 ēdamkarote sīpolu pārslu
1 ēdamkarote kaltētu diļļu
1 ēdamkarote kaltētu ķiploku un paprikas maisījuma
2 ēdamkarotes smalki sarīvēta pecorino siera
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Dārzeņiem:
1 paprika
250 g svaigu pākšu pupiņu
3 ķiploka daiviņas
1 purava gaišās daļa
s...VairākGRILĒTA LAŠA FILEJA AR CEPTIEM DĀRZEŅIEM
Nepieciešams:
Laša filejai:
1 laša fileja ar visu ādu
1 ēdamkarote sīpolu pārslu
1 ēdamkarote kaltētu diļļu
1 ēdamkarote kaltētu ķiploku un paprikas maisījuma
2 ēdamkarotes smalki sarīvēta pecorino siera
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Dārzeņiem:
1 paprika
250 g svaigu pākšu pupiņu
3 ķiploka daiviņas
1 purava gaišās daļa
sauja indijas riekstu
2 ēdamkarotes sojas mērces
sāls pēc garšas
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Laša fileju sagriež porciju gabalos un liek uz grila cepties ar ādas pusi uz augšu. Cep apmēram 3 minūtes.
2. Tad filejas gabaliņus apgriež uz otru pusi (ar ādu uz leju) un pārkaisa ar sāli, pipariem, ķiploku un paprikas maisījumu, dillēm, sīpolu pārslām un pecorino sieru. Cep līdz gatavībai, apmēram 5 minūtes.
3. Gatavas filejas uzmanīgi noņem no grila un pasniedz ar ceptiem dārzeņiem, kurus gatavo sekojoši: papriku iztīra un sagriež strēmelītēs, puravu – ripiņās, bet pupiņām nogriež galus.
4. Pupiņas liek vieglā sālsūdenī un vāra pusmīkstas.
5. Pannā sakarsētā eļļā apcep puravus kopā ar papriku. Kad tie nedaudz apcepušies, pievieno novārītās pupiņas, caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus, indijas riekstus un sāli pēc garšas. Pievieno 2 ēdamkarotes sojas mērces un turpina cept, ik pa brīdim apmaisot, (apmēram 10 – 15 minūtes) līdz gatavībai.
Labu apetīti!
-